Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коледно настроение!

  • 148 536
  • 792
# 555
Ами не ги суши тогава,  с малко от сиропа още горещи ги затвори в малки бърканчета и обърни обратно. трябва да се вакумират, както правя сладкото например. И ще можеш да си отваряш по 1  бурканче за няколко употреби. Peace Би трябвало да стане.
Но преди употреба трябва да ги изцедиш и да ги оваляш в брашно, да не разводняват тестото.
Виж целия пост
# 556
GalinaG24 предполагам в Бургас си търсила череши в големите супермаркети.
 На трета поликлиника където са павилиончетата точно пред поликлиниката има едно за ядки.Там намерих сушени череши Peace
Виж целия пост
# 557
Здравейте, някой може ли да ми каже къде от Варна мога да си купя подправка за меденки, че вчера обикалях доста никъде не видях. Решила съм да направя меденките на Джули от Наталина и ако не намеря дали ще станат ако ползвам съотношение на подправките за медената къщичка от Venetta
Виж целия пост
# 558
Момичета подправката може да си я направите и сами - бях писала в миналогодишната тема:

Цитат
1 супена лъжица канела
се смесва с 1/2 супена лъжица от следната смес подправки - джинджифил,4-5 карамфилчета, едно зрънце бахар, едно-две зрънца черен пипер, едно-две семенца анасон, но може и без него, че е силен).
Виж целия пост
# 559
Флорина днес от "Кауфланд" си купих ето това
     
Надявам се че ще ти е от полза. В съдържанието му е написано че има канела,кардамон, индийско орехче и т.н., абе всички подправки необходими за меденките
Виж целия пост
# 560
Коледни палачинки

   
Виж целия пост
# 561
Имам един въпрос към правещите АКК , тъй като моите кутийки са по малки , т.е по - ниски (около 6-7 см) от големина на кексчета които сте показали , та питането ми е възможно ли е да разделя дозата на половина и да опека 2 по малки или няма да ми стигне за 2 малки и да добавя още малко продукти. Ще го правя за първа година и затова питам.
Виж целия пост
# 562
Имам един въпрос към правещите АКК , тъй като моите кутийки са по малки , т.е по - ниски (около 6-7 см) от големина на кексчета които сте показали , та питането ми е възможно ли е да разделя дозата на половина и да опека 2 по малки или няма да ми стигне за 2 малки и да добавя още малко продукти. Ще го правя за първа година и затова питам.

Вече няколко пъти писахме за това. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 563
Имам един въпрос към правещите АКК , тъй като моите кутийки са по малки , т.е по - ниски (около 6-7 см) от големина на кексчета които сте показали , та питането ми е възможно ли е да разделя дозата на половина и да опека 2 по малки или няма да ми стигне за 2 малки и да добавя още малко продукти. Ще го правя за първа година и затова питам.
можеш да правиш каквото искаш Wink миналата година направих 4 АКК (ако се не лъжа) от 1 доза като използвах проста метална кутия от консерва домати. така имах 4 подаръка повече  Peace
за медените къщи неми се говори - бях се побъркала. направих 19 (една се разбрица) и дарявах ли дарявах. меденки и сладки натрупах над 10 килограма, които щедро раздадох, защото у дома никой ен яде сладки, курабийки, АКК-та и прочие. зарадваха се хората  Wink
нещото, което не мога още да схвана, са имено портокаловите корички с шоколад. стават чудесни - вътре меки и ароматни, а отвън с тежък шоколадов аромат - съвсем конкурират шоколадите с портокалчета на линд. обаче! след около 10-тина дни мухлясват точно заради сочността на коричката под шоколада. ако стоят в хладилник, издържат, но ако са в буркан мухлясват. идея нямам как така съхранявате вашите със седмици по бурканите  Thinking
 
наталина, джемма, венета - страхотни сте! не мога да ви достигна по съвършенство поради липса на търпение. не ми издържат нервите на пипкавите завършителни детайли. обаче поне се старая. и ако' и да не стават съвършени, то моите сладки достигат максимално количествено натрупване  Mr. Green

и давам една рецепта за ВИЕНСКИ КОЛЕДНИ ОРЕХОВИ БИСКВИТИ
рецептата е от бабата на Мона, която Мона е чиста виенчанка, а баба й (съответно) - истинска стара виенска дама Wink
250 гр. брашно
250 гр. кафява захар
250 гр. масло
250 смлени орехи
1 яйце
щипка сол, 1 с.л. подправки - основно канела
Брашното, ядките, подправките и захарта се разбъркват; добавят се яйцето + маслото на късчета. Меси се. После се оставя в хладилник за няколко часа (или за през нощта); точи се, изрязва се и се пече на 170 градуса около 20тина минути - докато покафенеят краищата. Това нещо е ужасно вкусно. Много просто и много вкусно.
моята добавка е към оформянето. тестото оформям на малки топчета, които след опичането и изстиването топвам в разтопен шоколад и после във филиран бадем. това е!
Виж целия пост
# 564

и давам една рецепта за ВИЕНСКИ КОЛЕДНИ ОРЕХОВИ БИСКВИТИ

Звучат страхотно! Благодаря, че сподели   bouquet
Виж целия пост
# 565
Наталина, имам въпрос за Линцеровите сладки. Как според теб стават по-добре, с цели яйца или само с жълтъци?  Ще ги правя за първа година  Simple Smile
Видях вчера в един любим мой магазин, който мазохистично често посещавам и после съм разстроена  Mr. Green, формички за линцери. Чудя се заслужава ли си  newsm78   
Виж целия пост
# 566
маик, благодаря за рецептата на ореховите бисквитки! А, имам въпрос - светла или тъмна кафява захар се слага?
Виж целия пост
# 567
хм, изненада ме с тоя въпрос. чакай да си видя пакета.
...
пише demerara и долу brown cane sugar. от хит люлин вчера купих, че у дома свърши. ползвам тази и за кафето си, и за сладките, и за всичко, защото съотношението цена/качество ми е най-разумно. на цвят е като кафе с мляко, но не знам каква се води.
и като казах хит, та да споделя, че там има коледни хартийки за мъфини - 60 бр. за 99 ст. - в кошовете преди касите. не са чудесно качество - изглеждат като да са от рециклирана хартия, но са със зелени и червени звезди, така че коледният ефект е намерен. има и доста продукти на Tescoma, така че бели хартийки всякакъв размер ще намерите пак там.
в допълнение към темата за хартийките, в магазините за 1 лев целогодишно продават всякакви - на звездички, линийки, кръгчета. ако питате от кой точно магазин съм вземала - на пиротска, след колоните на ботев, в западна посока, десен тротоар, но сигурно има и другаде  Peace
Виж целия пост
# 568
...на цвят е като кафе с мляко, но не знам каква се води.
...
Светлата е, на консистенция суха, като кристалната, нали?
Тъмната е много тъмно кафява, стои като влажна и е с много по-силен аромат.
Виж целия пост
# 569
GalinaG24, сушени череши винаги съм купувала от Пикадили, има по всяко време. АКК не е подходящ за съхранение в кутия за торта, тъй като се полива с ром и портокалов сок през 6-те седмици и картонът ще се намокри и скапе. Най-добре съхранявай в кутията, в която ще го печеш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1