кажете нещо с жълтъци

  • 720
  • 5
Днес правих торта гараш и жълтъците ми останаха. Не ми се ще да ги хвърля, а нямам рецепта в която да ги използвам. Ако някой има нещо подходящо, моля да сподели.
Виж целия пост
# 1
фрикасе?

Днес правих и затова се сещам.
Аз го правя така:
Накъсвам пилешкото месо в сравнително дълбок съд от йенско стъкло. В тиган загрявам 3 супени олио /зехтин/ и запържвам 3-4 супени лъжици брашно. Добавям бульона, в който е вряло пилето или гореща вода с пилешки бульон и разбърквам. Оставям да възври леко. Отделно разбърквам 3 жълтъка и след като съм махнала от котлона бульона добавям леко, за да стопля жълтъците. След това връщам затоплените жълтъци в дълбокия тиган при бульона, добавям половин кофичка кисело мляко  и пасирам, за да се получи еднородна смес. След това оставям на котлона отново да възври като разбърквам бавно.
Заливам с тази смес накъсаното пилешко месо и поръсвам с пресен или замразен магданоз.
Да ви е сладко!
Ще се радвам да публикуваш и твоята рецепта за "Гараш", защото моята е с белтъци и жълтъци.
Виж целия пост
# 2
 обожавам фрикасе.........
Виж целия пост
# 3
И аз защо така си мисля, че жълтъците се ползваха за крема на торта гараш newsm78. Я давай бързо твоя вариант
Виж целия пост
# 4
Абе и аз се зачудих, и в мойта рецепта отиват за крема  newsm78 Пък за жълтъци - сещам се за майонеза и една рецепта за сладки имам с жълтъци. Ако те интересува, ще ти я напиша. И кремче може да забъркаш - литър мляко, 5 с.л. брашно, чаша захар и 4 жълтъка. И аромати разбира се (аз слагам 4-5 прахчета ванилия)
Виж целия пост
# 5
Рецептата е от форума ето я http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4725.0
получи се много хубава, а за жълтъците предпочитам нещо сладко, защото тортата я занесохме у едни приятели у които бяхме на гости. Пък и мойте не си падат много по фрикасето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия