Въпросче за кисело зеле?

  • 774
  • 2
Искам да ви питам кога се слагаше зелето, и след колко време се претаква. ThinkingБлагодаря ви предварително!  bouquet
Виж целия пост
# 1
слага се,когато си намериш хубаво,качествено зеле.Рецептата е 12 части вода към 1 част сол.Ако искаш да стане по-бързо ще го преточваш по-често,а иначе аз започвам след 3 ден от заливането и го правя през 2-3 дни.Когато видиш ,че вече е поомекнало,опитай на вкус и ако ти хареса спри ферментирането,защото после става много кисело и му се губи хубавия вкус.Става и с една "подправка" ,аз от Била я имам ,казва се "За туршиите -калиев сорбат" и струва някъде около 0.20 лв.С него си пресякох и туршията и се получи.Между другото за първи път тази година си пресичам зимнината,иначе другите години ми издържаше до май месец на следващата година,но този сезон нямах сигурни зеленчуци от проверен източник,а ги купувах така хаотично от магазинчетата къде каквото намеря. Та ти както си решиш-ако спазваш пропорциите на заливката и е хубаво зелето и до Гергьовден ще издържи.Майката му е да са качествени зеленчуците,а не такива да ти се кашнат още на втория ден.Успех!
Виж целия пост
# 2
Много ти благодаря  bouquet, притеснявах се да не стане късно. Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия