Варен геврек?

  • 6 766
  • 3
Много обичам варените гевреци ,но за рецептата се подсетих едва сега, провокирана от темите за закуските. Ако някой знае как се правят, ще Ви бъда благодарна!
Виж целия пост
# 1
Веднага ти ги копвам от миналогодишната коледна тема:
Варени гевреци
500 г. брашно
1 суха мая + 1 ч.л. захар + 1 с.л. сол
1 ч.ч. + топличка вода /за меко тесто/
Омесва се тесто и се оставя на топло петнайсетина мин да втаса. Оформят се гевречетата, подреждат се в набрашнена тава и се оставят пак да втасат. През това време се слага на котлона една тенджера с вода с 2 с.л. мед или глюкоза. Като заври се пускат гевречетата за около 3-4 мин. Поръсват се с мак, сусам или каквото ви харесва и след като поизсъхнат се пекат в загрята на 180 - 200 С фурна

Да ви е сладко
Виж целия пост
# 2
1 ч.ч. + топличка вода /за меко тесто/

това какво е? да няма грешка
Виж целия пост
# 3
Ами при нужда се добавя още вода /или брашно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия