Колко време е годността на стерилизирано бурканче детска храна?

  • 673
  • 13
Направих няколко бурканчета зеленчукови манджички за бебката и ги стерилизирах 10 минути. Капачките хлътнаха. Колко време могат да се съхраняват в хладилник?
Виж целия пост
# 1
Мен са ми издържали 20-дни под камерата.Варя ги 15мин.
Виж целия пост
# 2
Ееее, аз питах дали могат седмица максимум. Мерси!   bouquet
Виж целия пост
# 3
Сори за оффа,ама да не пускам друга тема,как стерилизирате храната? Embarassed В смисъл слагате бурканчетата във вода и варите или...
Виж целия пост
# 4
Слагам пюрето ,докато е топло,завинтвам и слагам да варя като компоти.Като заври 15мин.Вадя ,обръщам с капачките надолу,изстиват и в хладилника
Виж целия пост
# 5
Слагам пюрето ,докато е топло,завинтвам и слагам да варя като компоти.Като заври 15мин.Вадя ,обръщам с капачките надолу,изстиват и в хладилника

Същото!  Grinning
Виж целия пост
# 6
И аз преди варях по 15 минути, докато от форума не ме светнаха за друг начин: храната да се сипва още гореща в бурканчето, затваря се с капачката и когато се охлади капачката хлътва. Аз така консервирам от година и нещо вече. Държа бурканчетата в хладилника и издържат повече от месец (по-дълъг срок не съм пробвала).
Виж целия пост
# 7
Готвя, пасирам, наливам горещо (затварям даже в бурканчета на ХАМЕ), охлаждам, надписвам, после замразавам в камерата, ако съм оставила някое за ядене в хладилника капачките пукат
Виж целия пост
# 8
И аз преди варях по 15 минути, докато от форума не ме светнаха за друг начин: храната да се сипва още гореща в бурканчето, затваря се с капачката и когато се охлади капачката хлътва. Аз така консервирам от година и нещо вече. Държа бурканчетата в хладилника и издържат повече от месец (по-дълъг срок не съм пробвала).





Hug Мерси
Виж целия пост
# 9
И аз преди варях по 15 минути, докато от форума не ме светнаха за друг начин: храната да се сипва още гореща в бурканчето, затваря се с капачката и когато се охлади капачката хлътва. Аз така консервирам от година и нещо вече. Държа бурканчетата в хладилника и издържат повече от месец (по-дълъг срок не съм пробвала).

Не е същото. Принципът на стерилизацията е чрез висока температура да убие наличните бактерии, за да не се размножават и да не развалят храната. Ако само го налееш горещо, капачката наистина хлътва, но вътре не е съвсем стерилно. При пресипването все пак се появяват бактери - от въздуха, лъжицата, самото бурканче. Затова се слага да заври отново, поне 10 минути, по този начин може да си сигурна, че всичко е наистина стерилно.  Wink
Виж целия пост
# 10
Е добре де, след като се варят като компотите, не може ли като тях в мазата или друго хладно място?( да не е хладилник, че нямам място за толкова)
Виж целия пост
# 11
И аз преди варях по 15 минути, докато от форума не ме светнаха за друг начин: храната да се сипва още гореща в бурканчето, затваря се с капачката и когато се охлади капачката хлътва. Аз така консервирам от година и нещо вече. Държа бурканчетата в хладилника и издържат повече от месец (по-дълъг срок не съм пробвала).
И аз така правех, но ги държах до 5 дена в хладилник. Каквото остане- на боклука. 1 месец е много време  Shocked
Виж целия пост
# 12
Е добре де, след като се варят като компотите, не може ли като тях в мазата или друго хладно място?( да не е хладилник, че нямам място за толкова)
И аз това се питам. След като са стерилизирани по този начин е логично да имат доста по- дълъг срок на годност и то изобщо не в хладилника newsm78 Компотите държите ли в хладилника Rolling Eyes
Виж целия пост
# 13
месото за да се стерелизира се вари 2 часа, зеления боб също за другите неща не зная, но за 10 мин. готвено не може да издържи в мазето
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия