Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

втвърдяване на коремчето

  • 465
  • 8
мили бъдещи и настоящи мами, моля да ми кажете от какво би могло да ми се втвърди коремчето. Вчера дста походих и стоях права, смятате ли че от това може да ми се втвърди корема. То не че е станал като камък ама аз като го пипнах снощи ми се стори по-твърд от обикновенно. Днес не е такъв. Ама като го пипна сега сякаш ме боли муслул на корема или по-скоро е кожата на корема. Ох аз питах във форума на отчетните мами защото там пиша по-редовно и се стреснах от отговорите че това са контракции Sad.
чак след седмица и половина съм на преглед, звънях на докторката ми ама тя не си вдига телефона  Sad.
Опитвам се да се самоуспокоя,че е от ходенето, или че е от седенето по цял ден на стола в офиса и си натискам коремчето така.
мерси предварително за отговорите  bouquet
Виж целия пост
# 1
Миличка,мисля,че трябва да те види лекар,защото и според мен това са контракции.Вземи си болнични и си лежи в къщи!
Дано всичко е наред!  bouquet
Виж целия пост
# 2
И според мен са контракции, но се стряскай толкова:) Имах контракции от началото на 12 седмица та чак до края. Пиех магнезий и но- шпа. Ако ти е толкова притеснено или пък те боли, защо не се обадиш на дофтора newsm78
Виж целия пост
# 3
Много благодаря Дамаянти и Luluto .
Току що се свързах с докторката и нейния отговор беше:
"матката ми била още в малкия таз и нямало начин аз как да я опипам, а корема няма нищо общо с това. от преумора е. пии но-шпа."
ох поуспокоих се малко
а какво точно са контракциите?
Виж целия пост
# 4
След петия месец на бремеността се появяват т.нар. "подготвителни" контракции, които от бременната се усещат като втвърдяване на корема. Просто матка тренира за "Големия ден". Те не са опасни, стига да не са болезнени и да не са през равен интервал от време, примерно през 15 или 10 минути. Повод за безпокойство е, когато контракциите са болезнени и периодични. Тогава трябва да се обърнеш към лекар.
Виж целия пост
# 5
Докторката ти е ГОЛА-ВОДА (извини ме за израза.Тя прегледа ли те или те консултира по телефона????
1-во - Смятам,че трябва да си смениш гинеколога!!!!(от къде си да типрепоръчам ако си от С-я)
2-ро Без значение къде ти се намира матката контракциите се усещат точно като втвърдяванне на корема!
3-то Иди на лекар непременно (а през това време си пии но-шпа или папаверин) и нека лекаря е друг!!!
4-то.ИЗвинявай за "тона",ама се възмутих на безотговорността на твоята гинеколожка! #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Виж целия пост
# 6
Да не се повтарям....прочети много ВНИМАТЕЛНО постинга на Дамаянти.Никой няма право да те консултира по телефона,особено бременна.Аз в момента съм с контракции, пия лекарства и си почивам повечко. Доколкото знам, контракциите са нормални.Въпросът е,че при някои се проявяват с болка,при други-без болка. За матката бебето е чуждо тяло и се опитва да го отхвърли,но не е опасно,стига да се наблюдават контракциите.Защото при по-силни контракции, се стига до разширяване на шийката на матката и може да се наложи зашиване, което също не е опасно и болезнено.
Така че, с една дума, при такива случаи не звъни по телефона, а направо отивай на лекар.
Виж целия пост
# 7
Дамаянти   по телефона ме консултира и не пожела да отида да ме прегледа. Явно било нормално. Аз и описах как точно се чувствам и тя ме пита сега как съм, аз да ви кажа сега не го чувствам корема твърд като снощи. Явно като си легнах и се е отпуснал. Аз го чувствах като чели е много тежък като беше твърд. И така и го описах и на нея. Обаче отговора беше тозо който ви написах. Чак след седмица и половина съм на преглед.
Дамаянти   от София съм. Кажи някой добър гинеколог. А дали ще мога да я сменя?
Виж целия пост
# 8
Преди няколко седмици имах такова втвърдяване на корема и тежест ниско долу, все едно имам камък и ми тежи, обадих се на лекарката, тя ми каза да пия магнезий, но тежестта си беше постоянна и една вечер след работа и се натресох в кабинета, тя ме прегледа, каза че нищо ми нямало, било на нервна основа и ми увеличи дозата на магнезия на 3 по 2, като че ли се пооправих, но се замислих и за смяна на лекарката.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия