"Детско краве кисело мляко"

  • 4 525
  • 37
Днес попаднах на едно "Детско краве кисело мляко". На фирма Герма-95 е...опаковка от 220гр.
Някой давал ли е такова? И въобще нещо за него, ако знаете?

Чудя се  дали да давам.
В 100 гр. продукт се съдържат:
мазнини - 2 г
белтъчини - 3,3 г
въглехидрати - 4,3 г
енергийност -200 kj (48 kcal)
Виж целия пост
# 1
Според мен е твърде нискомаслено ConfusedАз давам на Ники с 4.5% масленост.Децата имат нужда от млечните мазнини, 2% ми се струва малко Sad
Виж целия пост
# 2
Прилича на рекламна формула. Слагат някой друг витамин и лепват етикет "детски".
Виж целия пост
# 3
Това ми звучи като 'детска минерална вода' - въпреки, че всички лекари са категорично против даването на минерална вода на бебета и малки деца.
Виж целия пост
# 4
Според мен е твърде нискомаслено ConfusedАз давам на Ники с 4.5% масленост.Децата имат нужда от млечните мазнини, 2% ми се струва малко Sad

От коя марка мляко даваш?
Вече всички са толкова пълни с консерванти и разни незнам какви химикали, че млеката си стоят неразвалени по цели 2-3 седмици.... Sick (Правила съм си опити и съм оставяла нарочно в хладилника!)...

Е, явно това ще си го изям аз...
Виж целия пост
# 5
Нали не мислите, че още има млека, в които не слагат консерванти  newsm78
Лошото е, 4е пове4ето производители си спестяват съдържанието на всички съставки.
Бебешкото мляко, което аз давам и което е одобрено от педиатричната асоциация е в годност още 2 седмици.
Виж целия пост
# 6

От коя марка мляко даваш?
Верея
Виж целия пост
# 7

ОК! Благодаря!

А някой нещо да каже за тези  на "На баба",  "На дядо" ?
Виж целия пост
# 8
Тук май е мястото, да попитам, забелязали ли сте, че киселото мляко не е кисело. Това беше доста интересно откритие, като реших да сменя киселото мляко което пие сина ми с малко по евтино и той отказа да го пие. Опитах го и се оказа, че киселеността на новото мляко е доста по - голяма от това което съм му давала до сега. След това пробвах още няколко млека и се оказа, че повечето въобще нямат помен от кисел вкус
Виж целия пост
# 9
киселото мляко не се казва "кисело", защото има такъв вкус, а защото е е дин вид "вкиснато"/образно казано/ от млечно киселите бактерии Wink
за консервантите - има стандарти, според които хранителен продукт не може да се пусне на пазара без консерванти - просто трайността му ще бъде твърде малка и не е рентабилно...въпросът е какви точно са консервантите...има и естествени такива.
по темата - на Герма съм пробвала другото мляко...детско не съм виждала...Ния яде Пършевица по принцип
Виж целия пост
# 10
Киселото мляко отдавна не е кисело...хеле пък откак Данон стъпиха на пазара. Техни проучвания били показвали, че потребителския вкус вече не искал киселото мляко да е кисело...затова и не го правят такова. За съжаление това стана в период, когато продуктите им бяха доста модерни и съответно това действително промени вкуса на хората и оттам - продукцията на други фирми.
"На баба" е продукт на Данон, с доста консерванти, нишестета и прочие прелести.
За Пловдив са ми казвали, че най-натурално (доколкото е възможно) е 'Фибела'. Според приятелката ми ако от купешко мляко може да се подкваси домашно кисело - значи е читаво.
Виж целия пост
# 11
Киселото мляко отдавна не е кисело...хеле пък откак Данон стъпиха на пазара. Техни проучвания били показвали, че потребителския вкус вече не искал киселото мляко да е кисело...затова и не го правят такова. За съжаление това стана в период, когато продуктите им бяха доста модерни и съответно това действително промени вкуса на хората и оттам - продукцията на други фирми.
Мдаа, така е!
Същото е и с кафето!
От масовото предлагане на кафе Нова Бразилия преди години, сега много хора си мислят, че кафето трябва да е черно, лъскаво-мазно, с едри зърна и да има силно горчив вкус.
Виж целия пост
# 12
Най-накрая да ми остане време да се включа по темата.

В нашата фирма /вносител и търговец сме на хранителни суровини/ работи като мениджър бивш технолог на кисело мляко. Тази колежка има стаж в няколко големи фирми-млекопроизводители, преди да постъпи на работа при нас.

От нея знам, че в киселото мляко не се добавят консерванти.

Процесът на заквасване и прокисване на млякото зависи от съотношението лактобацили - термофилни стрептококи.

Лактобацилите "отговарят" за закваската най-вече, от тях идва и киселият вкус, а стрептококите - за трайността и прокисването на млякото.


За да се увеличи трайността на киселото мляко, технолозите намаляват съдържанието на лактобацили и увеличават съдържанието на стрептококи.
Заради това и киселото мляко не е толкова кисело (и за мое съжаление)...

Консерванти не се добавят, защото млякото няма да успее да се "получи".
Но някои фирми наистина добавят нишестета.

За родителите, които се интересуват от качествено кисело мляко, колежката ми препоръча Фибела, Верея и Данон 2% /последното е нискомаслено обаче, не е подходящо за деца до 2 годинки/.

Изрично каза, че е добре родителите да се въздържат от предлагането на плодови и десертни млекца - заради ароматизаторите и оцветителите в тях.


Та така...

А освен това открих и една статия по темата, мисля, че ще ви е интересна:

 ЛУИ XI И КИСЕЛОТО МЛЯКО


Виж целия пост
# 13
Според приятелката ми ако от купешко мляко може да се подкваси домашно кисело - значи е читаво.
Подкрепям!Подквасвала съм от Верея, Здравец и още едно, не го помня.От "На баба" - пълен провал, млякото си остана като айрян, а на другия ден беше пресечено!Извод - наличието на лактус бацилус булгарикус е сведено до минимум, а млякото е сгъстено с  нишесте SickДолу Данон!!! #Cussing out
Виж целия пост
# 14
а за мляко "Елена" какво ще кажете?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия