Що така с това Бутер тесто?

  • 4 449
  • 16
Майки кулинарки, преди малко опекох бутерки, отвътре с локум. Нарочно слагам не много течен пълнеж, за да не се вдлети и пак се случи точно това  Tired. Да речем, че ги бях наредила твърде близко едно до друго рулцата (пусто исках с 2 тави да мина Wink ) и явно от това, че се бяха долепили ефекта от недоопичане се подсили  Close.

Знам за пинизите на Бутер тестото - да се пече в предварително загрята фурна и да се реже с остър нож, за да не се слепват листчетата и пак стана мазало  Sick.

Първата тава я опекох с т.нар. от мен панделки и станаха превъзходни   chef, ама защо не си направих и останалото тесто така  newsm78

Еееей, голяма излагация Ви казвам  Blush
Виж целия пост
# 1
На колко градуса печеш? Аз винаги пека тестени изделия на 180-200 градуса максимум.
Отделно, че от тесто до тесто има разлика. Каква марка ползваш?
Виж целия пост
# 2
Уф - нямам градуси, а степени на фурната. Но е била добре загрята за 2-рата тава, а всъщност тя ме изложи. Марката е FF вкус, това, което е купил мъжОт  bowuu
Виж целия пост
# 3
Шани, вече са ти споделили за горещата фурна, а аз само ще кажа едно мое лично и не съвсем потвърдено наблюдение: когато оставя тестото за твърде дълго време на стайна температура се бухва като хората newsm78 Трябда да е добре замразено, но все пак охладено.
Виж целия пост
# 4
Лулу - ОК. Така ще правя отсега нататък. Макар, че и моето беше горе-долу така добре "стоплено" на стайна Т.
мерси   bouquet
Виж целия пост
# 5
Шани,

Има няколко правилза за работа с маслено (бутер) тесто.
1. След като се извади от фризера се оставя да се отпусне, така, че да може да се работи с него но не и да се стопли.
2. Реже се с много остър нож, като се внимава да не се мачка тестото.
3. Оформянето на "кифличките" трябва да се прави бързо и без да се натиска/мачка тестото.
4. Подготвените сладки/соленки се поставят в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Това е. Надявам се следващият път да станат!

ПП
Ние винаги ползваме бутер тесто на Белла.
Виж целия пост
# 6
Gato - точно така правя и аз с тестото.

Когато не е с пълнеж - става. Сложа ли пълнеж - се вдлетява  Confused Затова уж гледам да не е с "течен" пълнеж и пробвах с локум...
Виж целия пост
# 7
И аз харесвам най-много "Белла". Присъединявам се и към мнението, че когато тестото е още студено, бухва най-добре. Също и изделията е хубаво да се слагат по-нарядко, така,че като бухнат, да не се допират. Когато са нагъсто, остават недоизпечени.
Успех другия път!
Виж целия пост
# 8
Gato - точно така правя и аз с тестото.

Когато не е с пълнеж - става. Сложа ли пълнеж - се вдлетява  Confused Затова уж гледам да не е с "течен" пълнеж и пробвах с локум...
Аз пък когато правя с пълнеж винаги оставям тестото на стайна температура да се стопли и омекне напълно.
Режа го на 4 например и разточвам с точилката с МНОГО брашно. После режа на по-малки квадратчета  и завивам с локум , яйце и сирене и тн.
Разточвам го така, че да е много тънко.

Даже и баница съм правила така. режа една кора на 9 парчета и тян разточвам. Слагам ред кора, ред плънка и става превъзходно.
Виж целия пост
# 9
Кулинарки -   bouquet

Ще пробвам всичко предложено ми от Вас Peace
Виж целия пост
# 10
Аз купувам бутер тесто от Била - clever (мисля, че беше) Според мен е по-добро от "белла".
Виж целия пост
# 11
Аз използвам само на "Белла", много съм доволна дори напоследък правя всеки ден с айце и сирене или със домашно сладко.Става превъзходно, като спазвам всички правила за бутер тестото.
Мъжлето ги преполовява още като са топлички.
Все още не съм пробвала да точа бутер тесто, страх ме е ако го разточа дали ще се надуе.И това ще пробвам.Докато не се пробва няма да се разбер.
Виж целия пост
# 12
Днес Шани ме подсети да направя тия рулца от бутер тесто. Разбира се го раточих на тънко преди да навия.
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=1369735
Виж целия пост
# 13
Мамице - нищо не се вижда... Confused

Я оправи линка, плз Praynig, че да може по-добре да ни потекат лигите  Laughing
Виж целия пост
# 14
Ей ти друг линк. http://photos.yahoo.com/lisana2002
На кулинарни иди. Снимка"рулца"

Незнам защо ен с еотваряше първата? Някои хора я отварят а други не.
Как да оправя линка? Нали като кликна на снимката и "copy image location"
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия