Много ми е притеснено и ми трябва помощ - СТАНА-БЛАГОДАРЯ ВИ!!!(вижте я)

  • 1 045
  • 9
Днес мъж ми има РД и ше правя ТАЗИ торта с кроасаните.НИКЪДЕ НЕ ПИШЕТЕ НА КОЛКО ГРАДУСА СЕ ПЕЧЕ  Cry Cry Cry
Умирам от ужас да не се изложа (чакам 11 човека гости) - дали ще се отлепи от тавата?нямам време де тичам до магазина за желатин ,а и никога не съм ползвала желатин  Embarassed Embarassed Cry
Уф,помагайте,че шЪ гръмна от някъде!
А и друго да питам - ще я пека в дъно на електрическа тенджера - какво да е количеството на млякото и яйцата???
 Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Виж целия пост
# 1
Аз прочетох, че се пече на 200 градуса. Мисля, че половин литър мляко ще е достатъчно, но не знам с каква вместимост е ел.тенджерата ти. Защо не пробваш първо колко вода побира? Ако спокойно побира 1л вода и остава още място отгоре, може да я направиш и с 1л мляко. А аз като чакам гости винаги правя изпитани рецепти. Успех Peace
Виж целия пост
# 2
Аз го пека на 180-190 градуса , че мойта е малко силничка- така че зависи от фурната.Успех  Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Защо да не пише - Ерика много подробно е описала вкл. и градусите:


1. Карамелизирам първо захарта в ийенско стъкло- котлона да е на средна степен, бърка се с лъжица до като се разтопи захарта- много се внимава да не почне да чернее и да пуши, че горчи после.
2. Веднага щом се разтопи слагам кроасанчетата- много гот става ако някои са с шоколад, а други с крем.
3. После изнасям на терасата до пълно изтиване.
4. През това време забърквам сместта от 5 яйца и 500 гр. прясно мляко+ една чаша захар+ 1 ванилия или есенция от ром. (моето ийенско е от по- малките, ти ако имаш по- голямо може да увеличиш продуктите пропорционално) Това с миксера на хомогенна смес
5. Изсипвам при кроасаните и карамела
6. Слагам ийенското в тава със студена вода
7. По- средата на фурната   
8. На 200 градуса, ключа на "отгоре и отдолу"
9. Внимава се водата в тавата да не заври. При нужда се изгребва малко от горещата и се прибавя студена (на тези градуси не съм правила такава операция)
10. Като се зачерви отгоре е готово ( за сигурност проверявам с намокрен нож- ако е готово по ножа няма нищо)
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви - сигурни изперквам вече  Embarassed Embarassed
Печа я сега.Дано после не се разпадне при обръщането.
А преди обръщане СТУДЕНа ли трябва да е???
Виж целия пост
# 5
АКо я печеш в електрическата тенджера трябва малко да я включиш и от долу на котлон. А ако само ползваш  дъното, но я печеш в фурната - ти си знаеш Simple Smile Не се притеснявай. Дано всичко е наред. Весело изкарване довечера.
Виж целия пост
# 6
Дамаянтииии, кво стана с тортето?  Wink Отлепи ли се?  Mr. Green
Виж целия пост
# 7
Момичетаааааа,БЛАГОДАРЯ ВИ   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 8
Бравоооо!  bouquet Heart Eyes
Виж целия пост
# 9
И ти беше притеснена?Т newsm10а това е произведение на изкуството!Браво!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия