Пиле "Фрикасе"

  • 4 814
  • 4
Искам да "разчупя", моята рецепта, интересно ми е как го правите вие. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
Сваряваш едно пиле седин дафинов лист, целина, магданоз, и половин глава лук. Като се свари по желание запържваш пилешките порции.
Отделно запържваш 4 равни лъжици брашно с 4 лъжици масло. Добавяш малко черен пипер, прецедения бульон и прясно мляко. Застройваш с 3 жълтъка, разбити слимонов сок и заливаш месото.
Може да се окраси с магданоз, лимон или варено яйце.
Това е поокрасена рецпта на Пенка Чолчева. Grinning
Виж целия пост
# 2
Цитат на: logo5ka
...Това е поокрасена рецпта на Пенка Чолчева. Grinning


Ейц! И аз се допитвам до рецептурник от тази дама. Добра е. Wink
Виж целия пост
# 3
Здравей,
Сварявам 1 пиле, предварително нарязано на порции, с корени за супа и малко сол. Отделям бульона. Запържвам 1 с.л. препечено брашно, 1/4 пак.масло на слаб огън, постепенно прибавям от прецедения бульон. Прибавям 50 гр. топено сирене. Отделно разбивам 2 яйца, 4с.л. кисело мляко и 3/4 коф. квасена сметана. Прибавям сместа при другите продукти на изключен огън и бъркам непрекъснато до пълно сгъстяване. На вкус слагам сол, черен пипер, горчица и лимонов сок. При сервиране слагам по парче пиле и го заливам със сос. Гарнитурата може да е само салата, че соса става доста тежичък и калоричен, но много вкусен  Grinning .
Виж целия пост
# 4
И аз обичам да 'обогатявам' Фрикасето със сметана и гъби.  Не слагам ного сметана защото предпочитам сос да е по- лек.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия