Ето документиран материял.
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2121&AlbumId=9541
Кавърма в омлет:
Продукти за 3 -4 порции:
1 кг свинска плешка ( обезкостена)
10- 12 глави лук
1ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. чубрица
сол на вкус
3-4 с.л. доматено пюре или 1/2 ч. доматен сок от буркан
2 яйца ( за една порция омлет)
Приготовление:
Месото се реже на малки кубчета. Запържва се в олио. Когато побелее се захлупва и се задушава 20-30 мин.
Лука се реже на едри парчета и се + към месото и се задушава още 20 мин. на капак.
Прибавя се червения пипер за около 10 секунди. После се + доматеното пюре и 1/2 чаша вода+сол+подправките. Вари се до изпаряване на водата ( без капак).
В купа се разбиват 2 яйца.
Сгорещява се тиган с олио и се пече омлета ( само от едната страна на тих огън).
После се слага в купичка за супа или гювече. В него се изсипва част от кавърмата.
Има опция да се завие и с чиния да се обърне. ( слага се чиния в/у гювечето. Завива се и се обръща).
В случая аз не го завивах, защото натъпках много плънка и ми изглежда по-красиво така.
Дано ви хареса.