Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Домашен английски - линкове и идеи

  • 94 411
  • 326
# 315
  
   Линк към 43 диалози,адаптирани за деца.Лесни за изучаване.
      https://www.youtube.com/playlist?list=PLii5rkhsE0Ld3xCgxG6j5fw7RlG2S5czO
          
Виж целия пост
# 316
Здравейте,
помагам на детето с английския в къщи, старае се и напредва. Имам, обаче, едно притеснение. Тази година в училище /2 клас/ учиха по учебника на Лонгман, който не е лош и дава доста добра база, но никъде в учебника, нито в учебните тетрадки се споменава и обяснява какво е транскрипция и за какво се използва. Госпожата ги караше да пишат думите на английски, след което как се произнасят с български букви, после какво означават.
Искам да попитам преподавателите в тази тема /виждам, че има такива/, които имат опит с деца, както и мамите, които учат и помагат в къщи - така ли трябва да бъде? Учат ли вашите деца транскрипция /говоря за по-големичките, които вече знаят да четат и пишат на български, например 2-3 клас/. Да обяснявам ли на детето или да го отложим за по-късна възраст и да караме с българските букви? 
Виж целия пост
# 317
Здравей, по тази система взеха транскрипцията в 4 клас. Дотогава карахме на произнасяне на думите.
Виж целия пост
# 318
А ние и в 4ти не сме... Според мен е много важна и се опитвам да уча на основни неща от нея. 
Виж целия пост
# 319
Здравейте, пак съм аз.
Ако има мами учителки, преподавали по учебниците на Лонгман, биха ли ми предоставили тестовете за упражнение? Видях, че има такива на сайта на Лонгман, но се иска парола, която се предоставя разбираемо на учители. Моят син учи тази година /2 клас/ по техния учебник, но не направиха нито един тест  през цялата година. Сега се опитваме да доучим и да наваксаме. Много ще съм благодарна за съдействие.
Виж целия пост
# 320
И ние сме по Лонгман (същата възраст) и ще ми е интересно да видя какво е нивото на децата, спрямо това, което се изисква по план. Купих това:
https://www.ozone.bg/product/az-ucha-angliyski-v-2-klas-samostoyatelni-raboti/
Виж целия пост
# 321
Malinakap, същото съм купила и аз и синът ми прави упражненията.
Интересни са ми тестовете на Лонгман, защото се очаква да са точно нещата, които е учил през годината.
Виж целия пост
# 322
През годината, кой знае колко не е научено при нас, за съжаление. Знаят си думите от учебника и двете учебни тетрадки, но граматиката, която е на Макмилан определено изостава(да не кажем хич). Но при един съвестен учител, с желание да научи на нещо децата, съм сигурна, че тези учебници могат да бъдат много полезни.
Виж целия пост
# 323
И при нас не се учеше кой знае колко съвестно, затова сега доучва младежа.
Каква  е таза граматика, да ме осветлиш?
Виж целия пост
# 324
Macmillan Primary Grammar се казва и има 3 части за началното училище. За децата по Лонгман идва малко нанагоре според мен.
Виж целия пост
# 325
Много интересно. Откъде може да се сдобие човек с тази граматика? Като че не съм я виждала из сайтовете?
Виж целия пост
# 326
Относно транскрипцията. По новите учебни системи почти не се учи това нещо. Това е още една азбука, с поне по три символа на един звук, която доста натоварва материала.  В новите системи се набляга много повече на listening и speaking, които са много по-ефективни при изучаването на фонетика.
Виж целия пост
Коледа 2018
  • 43357
  • 10742

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия