Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

  • 249 864
  • 537
Ябълков сладкиш с карамел

3 яйца
2ч.ч.захар
125гр.масло
1ч.ч.брашно
4-5 големи ябълки
1 пак.бакпулвер

В тавичка се сипва 1 ч.ч.захар и маслото, слага се на котлона и се карамелизира до розово/да не загори/. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/. Отделно се разбиват яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с бакпулвера. Сместа се изсипра върху ябълките и се пече до зачервяване  в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва 1 ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп..

Става много красив и вкусен- ще си оближете пръстите. Бон апети! Peace



newsm38П.П. Може да му се сложе отгоре разбита сметана, но аз го обичам гол!

"Най-накрая и аз да го направя!

 Ето го стъпка по стъпка!


1. маслото + захарта  http://images08.snimka.bg/000899623.jpg

2. ябълките са наредени и е залят със сместа http://images08.snimka.bg/000899624.jpg

3. Изпечен  http://images08.snimka.bg/000899625.jpg

4. Готов и обърнат  

"


Виж целия пост
# 1
Аууу да яла съм го този сладкиш, само че без да се залива със сироп. Също така става вместо с ябълки и със сини сливи и с праскови мммммммммммммммм
Виж целия пост
# 2
Опитвала съм го ,но не знаех рецептата-благодаря ти Hug
Виж целия пост
# 3
С праскови е добра идея, сигурно и с банани ще стане. newsm78
Виж целия пост
# 4
аз го правих този сладкиш, но по рецепта на DolceVita. Първо го направих в по-голяма тава Confused и отгоре пандишпана стана тънък. Но това с водата и останалия карамел на дъното на тавата е супер идея Peace, защото аз го остъргвах и се чудех как да го използвам newsm78? Струва ми се само, че захарта е малко повече.Ама то май зависи и от големината на ч.чаши newsm78.
Иначе е страхотно вкусен, красив(съжалявам че не го снимах) и бързичък.
Виж целия пост
# 5
А вместо масло,става ли маргарин Rolling Eyes
Виж целия пост
# 6
дааа,и аз този сладкиш го правих,Honda беше пуснала рецепта.страшно ми харесва комбинацията от ябълки,карамел и масло.
Исках да добавя,че майка ми го прави с компот от кайсии-подрежда кайсиите по дъното,а след това сиропира с сиропа.
Виж целия пост
# 7
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3533.msg57207#msg57207
на този линк има другия вариант на този сладкиш. АЗ харесвам своя:), но ще пробвам и другите. СЕга няма да го правя със сурови яйца и даже ще променя рецептата.
Виж целия пост
# 8
 Пробвах го сладкиша!newsm10
Само две бележки от мен за правещите го за първи път:

1.нарежете ябълките на тънки филийки, подреждайте ги като леко се застъпват. (аз ги нарязох по-дебели и се поразместиха)
2. захарта ми дойде множко - мисля следващия път да я намаля на 1,5 ч.ч. или даже по-малко
Виж целия пост
# 9
Аз го правя с круши. Обелени и срязани наполовина, нареждат се със среза надолу.
Виж целия пост
# 10
Аз го правя с круши. Обелени и срязани наполовина, нареждат се със среза надолу.
По същата рецепта ли? Тестото ми се вижда много малко да покрие половинки круши newsm78 Я дай подробности, струва ми се, че ще стане мнго добре с круши.
Виж целия пост
# 11
Аз правя тестото с:
4 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч брашно
1 бакпулвер
Наистина става малко количество и едвам покрива плодовете, но или го пека в малка тава или удвоявам дозата.
А понякога за разкош върху ябълките преди да рзлея блата поръсвам нарязани орехи.

Виж целия пост
# 12
Да, и моето тесто е същото като на sunsvet! Но може да стане и с някакво кексово тесто.
 Когато се обърне, се нарязва така, че едно парче круша да е една порция.Когато се наредят крушите в кръг, с по-широката част навътре, останалото място може да се запълни с резенчета от круши, ябълки, дюли, грозде... Изобщо какъвто плод има под ръка.  Но с круши ми харесва повече, ябълките киселеят малко.
Виж целия пост
# 13
Сладкиша е фантастичен smile3501Пробвах и с банан, също става newsm10
Виж целия пост
# 14
Ябълков сладкиш с карамел

3 яйца
2ч.ч.захар
125гр.масло
1ч.ч.брашно
3-4големи ябълки
бакпулвер

В тавичка се сипва 1 ч.ч.захар и маслото, слага се на котлона и се карамелизира до розово/да не загори/. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/. Отделно се разбиват яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с бакпулвера. Сместа се изсипра върху ябълките и се пече до зачервяване  в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва 1 ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп..

Става много красив и вкусен- ще си оближете пръстите. Бон апети! Peace
Ще го пробвам  newsm10
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия