Картофки с ....

  • 9 819
  • 8
Някоя мама знае ли как се правят тия картофки с копър и чесън. Едни  с  коричка такива,може би в масло се запържват. Аз съм се опитвала няколко пъти и не ми стават такива.Ох дано ме разбрахте  ooooh!
Виж целия пост
# 1
Ами аз правя едни картофки с коричка, но без чесън са/такова нещо, нямам у дома/.
Картофките се нарязват на "пури" с дебелина като за пържене . Сипват се в намаслена с масло тавичка и в нея се объркват с малко чер, червен пипер, олио-1с.л. , сол и малко къри и се мушкат в загрята фурна до 220* и след около 10 - ина минутки се разбъркват. Като се зачервят ръбчетата им, са готови.
Виж целия пост
# 2
Ако говориш за сартофките соте, мисля че по следния начин: предварително картофите се сваряват почти до готовност, нарязват се на купчета и се запържват в силно сгорещена мазнина, прибавят се чесън, а накрая и копър., сол.
Виж целия пост
# 3
Само 2-3 теми под твоята има това Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=74023.0

Мисля, че питаш за същото  chef
Виж целия пост
# 4
Правя ги по следния начин:

Печени картофи с масло,чесън и копър

Нарязвам 1 кг картофи/средно голями картофи режа на четири/
Слагам ги в една тенджера с вода и сол вътре да се бланшират.Да врат 5 мин,не повече.
Мажа си тавичкана с  олио.Изсипвам картофките в тавата,настъргвам 2-3 скелидки чесън,малко сол ,наръсвам със копър/пресен или сух/.Заливам картофите със 1 пакетче разтопено масло и убърквам.Слагам малко вода колкото да покрие дъното на тавата и пека.Оставам ги хубаво да се запечат.Стават много хубави,като пресни кртофки.И колкото е повече маслото ,толкова по вкусно става.
Последния път като правих,даже ги поръсих и със малко пикантина за скара.Стана също хубаво Wink
Заливала съм ги и със течна сметана,става също супер Peace
Правила съм ги и печени с винер вурст вътре,мъжа ми остана очарован,оказа се ,че си пасва с копъра и чесъна Peace
Виж целия пост
# 5
Аз пък ги правя така:

Нарязвам картофите на дълги пръчици /дори понякога проявявам "творчество" и ги нарязвам с къдрав нож, за да станат с вълнообразни страни Laughing/, омешвам ги хубаво със сол /слагала съм и пилешки бульон, също става много хубаво/, слагам им МНОГО мазнина /предимно масълце/ и съвсем малко вода, и слагам във фурната. Минутки преди да са готови прибавям към тях нарязан на ситно чесън и копър. Допичам, колкото да омекне чесъна и сервирам. Най-вкусни стават по този начин пресните картофки и колкото са по-малки картофчетата, без да ги беля, стават превъзходни.
Желая успех и добър апетит!!!  bouquet
Виж целия пост
# 6
Благодаря ви готвачки  Hug
Виж целия пост
# 7
Ето и една идия от мен:

Нарязвам картофите на кубчета, обърквам ги с 1 зеленчуков или гъбен бульон и ги слагам в йена, сипвам 1 пръст вода и слагам отгоре листенца масло. Йената слагам в микровълновата и включвам на мах градуси за 30 мин., 3-4 мин преди да са готови, отварям ги и ги обърквам с нарязаните чесън и копър. Връщам в микрото до готовност. Стават задушени, но хващат и коричка
Виж целия пост
# 8
Много благодаря за рецептите.Вие сте страхотни. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия