Домашно кисело мляко

  • 740
  • 14
Здравейте момичета,
ако някоя от Вас приготвя киселото мляко сама вкъщи, би ли споделила коя марка мляко използва за подкваса?  Thinking
Преди време пробвах с Пършевица и нищо не стана  Close та сега не ми се иска отново да хвърлям млякото !
Поздрави  Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Аз направих няколко проби да квася купешко прясно мляко, че не ми се иска да давам на детето от готовите кисели млека, не е ясно какво има в тях (много е дискутирано и тук във форума). Най-добре стана с прясно Верея и закваска пак с Верея. Подква си се добре и стана сравнително гъсто, а след 2-3 дни си се вкисна и стана много кисело, което значи, че и прясното и киселото на Верея са добри.
Виж целия пост
# 2
Да, съвсем не е яско какво има в купеното кисело мляко, но крава на балкона трудно се гледа  Laughing
На мен ще ми дадат малко домашно прясно мляко и не ми се иска да го похабя на вятъра!
nati_nat, щом си успяла да подквасиш купено прясно мляко значи явно е било 'истинско'  Wink
Благодаря ти за ценното мнение  Heart Eyes
Виж целия пост
# 3
Аз съм подквасвала с Данон(не за бебе де) Против съм квасненото мляко за малката но това е друга тема) Mr. Green Sunglasses
Виж целия пост
# 4
Моята свекърва използва "Радопея" и също е доволна.
Виж целия пост
# 5
Аз знам от свекърва ми, че не всяко мляко става за закваска. Тя е специалист.

Колкото по-евтино и просто, по-добре.

Успех.
Виж целия пост
# 6
Ползвам домашна подкваса, взех я от съседи и сега всеки път подквасвам от моето кисело мляко. Ако си гледала предаването "Искрено и лично", по точно темата за истинското кисело мляко, та там казаха, че е важна закваската за количеството на живите бактерии и най - добре било да е от домашно мляко.
Виж целия пост
# 7
Благодаря на всички за съветите  smile3525
Виж целия пост
# 8
 Не те съветвам да подквасваш кисело мляко с със купешка закваска, първо защото бактериите с които те заквасват се отглеждат в стерилна среда, когато ти го заквасиш средата вече не е стерилна и бактериите се израждат и стават вредни, не знам какво слагат в киселото мляко мъжът ми твърди че няма нишесте , защото ако съм била по- добре слушала в часовете по- химия щяла съм да съм наясно, че нишестето ще се утаи, мисля си че има консерванти , за да не се вкисва, но той ми каза че е заради стерилната среда и подобрените технологии, лично аз съм противник на домашно подквасеното мляко и не бих дала на детео такова още повече от краве мляко , което го продават в пласмасови шишета, никаква хигиена
Виж целия пост
# 9
Опитвала съм с много млека и сдигнах до извода че % масленост на подкваската трябва да е максимално висок например 4,5% или близо до 4%.Последно май бях взела Дядо Либен 4,5
Виж целия пост
# 10
С кисело млеко "На баба" става страхотно домашно кисело млеко, понеже е по-гъсто Peace
Виж целия пост
# 11
с Фибела-та 3.6 % , но по принцип с каквото падне само да е висок % масленост
много е важно да оцелиш температурата на прясното - да клони към топло, но не хладко
Виж целия пост
# 12
........ само да е висок % масленост
много е важно да оцелиш температурата на прясното - да клони към топло, но не хладко
Знам как става номера и с домашно мляко правя много хубаво кисело, ама нямам   Sad
Утре ще разгледам коя от посочените тук марки с висока масленост има в магазина и ще действам  newsm71
Благодаря на всички  Simple Smile
Виж целия пост
# 13
С тези дълготрайните млека, които стоят по 1 месец и не вкисват, много трудно може да се подкваси мляко, защото в тях живата закваска е минимално количество, точно за да не разваля млякото.
Сигурно по-обикновените и малотрайни млека са по-подходящи.
Виж целия пост
# 14
Бор чвор newsm10
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия