За точенето?

  • 1 074
  • 7
Към мамите майсторки на тестените изделия, на какво разточвате тестото? Досега не съм разточвала, като гледам какви вкусотии правите и на мен ми се иска да се науча.
Само знам, че имам нужда от точилка
Виж целия пост
# 1
Разточвам на масата(като махам покривката естествено Wink), или на кухненският плот.Той е голям и по-лесно се чисти след това.А от точилка наистина имаш нужда Simple SmileВземи си от дългите.Аз много исках да си донеса от БГ такава, но мъжа ми каза, че ще ме зарестуват на границата за притежание на бойно оръжие Rolling EyesВзех от по-малките(дебела с две по-тънки дръжки) и сега е голяма мъка като разточвам тестото.
Виж целия пост
# 2
Аз точа върху парче фолио, защото хич не обичам да цапотя масата. А така хем е по-чисто, хем ако трябва да се навива или прехвърля в тава тестото става по-лесно.
Виж целия пост
# 3
Аз точа върху парче фолио, защото хич не обичам да цапотя масата. А така хем е по-чисто, хем ако трябва да се навива или прехвърля в тава тестото става по-лесно.
Върху прозрачното фолио ли или сребристото за готвене?
Виж целия пост
# 4
При нас продават правоъгълни дървени дъски за точене с ръбче, за да се задържат за кухненският плот. Дори повечето кухни се продават с вече такива, които са вградени.

Смятам обаче, в най-скоро време да я сменя със силиконова подложка за точене, както и силиконова точилка. За съжаление, обаче са доста скъпи.

Ако имаш познат дърводелец, можеш да помолиш да ти изрежат кръгла - майка ми има такава правена - диаметър 1 метър и е много доволна.

Билянче, на мен пък ми е по-лесно да точа с такава точилка, каквато описваш - тя се върти, а и е по-дебела и изисква по-малко усилие!
Виж целия пост
# 5
аз точа върху мушама купена специално за случая.когато ме мързи Embarassed да я чистя от мазното я пера на 400 в пералнята
Виж целия пост
# 6
Аз точа върху парче фолио, защото хич не обичам да цапотя масата. А така хем е по-чисто, хем ако трябва да се навива или прехвърля в тава тестото става по-лесно.
Върху прозрачното фолио ли или сребристото за готвене?

Върху сребристото, защото то си залепва на мушамата и не ми се мърда докато точа.
Виж целия пост
# 7
Аз точа на кухненския плот, защото ми е по-удобно на височина от масата. Не слагам нищо отдолу, само ръся с брашно или нишесте (в някои случаи). Иначе точилката ми е от дебелите - и аз се чуствам по-удобно с нея. Тънките точилки са ми по-удобни само ако се точат супер тънки кори като за баница или баклава, защото техниката там е друга - навива се на самата точилка и така се притиска. Само че такива кори не съм точила от години - вече купувам само готови. А точенето ми остава само за сладките, месениците и погачите.

Само ако правя маслени сладки, точа направо на лист хартия за печене, защото после така ги пренасям на тавичката. Има някои рецепти с много меко тесто и при местене се деформират.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия