как се прави сирене?

  • 572
  • 1
сдобих се с мая zа сирене
чакам вашата помощ  Praynig
Виж целия пост
# 1
Загряваш млякото до температура 65-70 градуса.Не повече!После го чакаш да истине до 37 градуса.Слагаш маята-на нея си пише съотношение литри-капки мая.разбъркваш.Ако има и дикалциев фосфат също се добавя/и при него си има точна доза/ .Разбъркваш и слагаш млякото в правоъгълна тава,за да има форма.След като стане на гъсто кисело мляко,разрязваш с нож на квадрати ,за да излезе водата и в избрана от теб форма с дупчици/може да надупчиш кутии от сладолед/ слагаш вътре тензух и парче от сиренето,за да се отцеди.След като се отцедят, се осоляват в саламура.Успех и се похвали после!!! Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия