пилешки бутчета Аладин
4 пилешки бутчета
2-3 с.л. соев сос
2 яйца
брашно
5-6 с.л. галета
3-4 с.л. сусам
малко сметана (на данон, заквасена)
олио
гъби - една тарелка, 300гр
лимонов сок
черен пипер
сол
1 ч.л. захар
пилешките бутчета се обезкостяват и се маха кожата
намазват се със соевия сос и се оставят да престоят един час
по принцип се втрива сол после, но заради соевия сос аз не го направих и бяха екстра на сол според мен
разбиват се двете яйца със захарта
бутчетата се топят в разбитите яйца, после брашно, пак яйце и след това в преварително смесените сусам и галета, след което се пържат в нагорещено олио докато се зачервят
сервират се топли, залети с гъбен сос
гъбен сос
гъбите се нарязват на ситно и се задушават в олио
запържва се брашно, добавя се вода и се бърка постоянно
сосът ври 30тина минутки, като се бърка периодично
малко преди края се слага сол, черен пипер, малко лимонов сок (ако гъбите са мариновани по-добре без лимонов сок) и сметаната (може и малко масло, ако няма сметана)
банани с корнфлейкс и сметана
запичат (става и без запичане БТВ) се леко около 200 гр корнфлейкс (в грамажа не съм много сигурна, че всичко на око правя)
след като изстинат се заливат с една кофичка от големите заквасена сметана на данон предварително разбита със захар на вкус (става по-течна и по-лесно попива в корнфлейкса)
след това се нареждат банани на колелца отгоре и готово
само е хубаво да се изчака около 30тина минутки, за да може да се поеме сметаната от корнфлейкса
всичко горепосочено снощи беше унищожено за отрицателно време