Не мога да се сдържа и ще споделя с вас тая велика рецепта !

Пастърма от телешко сърце.

Две или три големи телешки сърца.
Сол.
Вода.

Подправки :
50 грама кимион
50 грама мляна чубрица
20 грама чимен
30 грама кимион
30 грама чесън на прах
150 грама червен пипер

От солта и водата се забърква саламура, чиято гъстота се преценява със сурово яйце. Като се пусне яйцето, трябва да си подава над повърхността на водата с площ колкото 50 ст.
Почистеното от жили и мазнотии сърце се нарязва на филии (по дължина, не напречно на камерите) и се кисне в тая саламура дванадесет часа, притиснато с нещо, така, че да не изхплуват парчетата. След това парчетата се изплакват с вода и се отцеждат, при нужда се подсушават с кърпа.
След като се изцедят, се овалват в смес от гореописаните подправки и се окачват да съхнат. При студено и сухо време стават най-много за  седмица.

Препоръчвам това мезенце с Каберне или Пино Ноар ! Дето се вика, получава се удивително добра комбинация  Grinning
Виж целия пост