sladki6i bez iaitsa

  • 7 161
  • 13
Sinat mi ima alergia kam iaitsa, no naposledak proiaviava goliam interes kam tori i dr. sladki6i. Pomognete s retsepti za da go zaradvam
Виж целия пост
# 1
ИЗТОЧЕН СЮРПРИЗ
===============
3 ч.ч.  брашно
2 ч.ч.  захар
3/4 ч.ч.  олио
500 г кисело мляко
1 ч.л.  сода бикарбонат
2 с.л.  какао
50 г орехови ядки
1 ч.л.  канела
50 г стафиди
портокалова кора
Брашното, захарта, какаото и канелата се смесват на сухо.
След това се добавят олиото, киселото мляко, в което е
разтворена содата и счуканите орехови ядки. Към сместа се
прибавят стафиди, настъргана портокалова кора или изцедени
плодове от сладко. Сместа се изсипва в тавичка, намазана с
олио и се пече 40-50 минути в умерена фурна.




КЕСТЕНОВ СЛАДКИШ С ШОКОЛАД
=========================

700 г кестени
60 г шоколад
60 г захар
60 г масло
олио за намазване
сметана
Измитите кестени се нарязват по изпъкналата страна, поставят
се в тава, напръскана с вода, и се пекат около 20 минути в
слаба фурна, докато кестените започнат лесно да се
разпукват. Обелват се и се сваряват до омекване във вода,
прецеждат се и се пресоват. Шоколада се разтопява в малко
количество вода или черно кафе, прибавят се маслото и
захарта и незабавно сместа се прибавя към горещите пресовани
кестени. Изсипва се в намазана с олио тортена или квадратна
форма и се оставя 24 часа в хладилник или на хладно място.
Сладкиша се поднася със сметана.



МАКОВ СЛАДКИШ (МАКОВЕЦ)
======================
250 г маково семе
300 мл захарен сироп
или прясно мляко
50 г стафиди
50 г орехи
15 г захаросани плодове
20 мл ром
филийки бял хляб
Маковото семе се смила и след това се залива с толкова врял
сироп или подсладено мляко, че да се получи еластично тесто.
То се смесва с накиснатите предварително стафиди, счуканите
орехи, ситно нарязаните захаросани плодове и рома. Дъното на
стъклено блюдо се покрива с тънки филии бял хляб, потопени в
горещ сироп или вряло подсладено мляко. Отгоре се разстила
дебел пласт мак, а върху него отново слой бял хляб и така,
докато се свърши макът, който трябва да образува последния
пласт. Сладкишът се държи продължително на студено. Преди
сервиране се украсява с нарязани на половинки бадеми или с
шоколадови бисквити.



ОРИЗОВ СЛАДКИШ
===============

200 г ориз
600 мл прясно мляко
щипка сол
2 с.л.  захар
300—400 г силно охладено
многолистно тесто
250 г кокосови бисквити
50 мл ром
2 с.л. пудра захар
Оризът се сварява в мляко и сол, добавя се захарта.
Намазаната с масло форма се покрива с многолистното тесто.
Бисквитите се накисват в ром, разстилат се върху пласта
тесто и отгоре се сипва свареният ориз. Поставя се в
предварително затоплена фурна и се пече 25—30 минути (до
златистокафяво). Преди поднасяне се поръсва с пудра захар.



СИРОПИРАН СЛАДКИШ
=================
500 г кисело мляко
3/4 ч.ч.  олио
2 с.л.  какао
300 г захар
400 г брашно
100 г стафиди
200 г орехови ядки
кората от 1 лимон
1 с.л.  сода бикарбонат
сметана
Содата се поставя в пресятото брашно, добавят се какаото,
половината от захарта, киселото мляко и постепенно олиото,
като се разбърква непрекъснато. Добавят се счуканите орехови
ядки, стафидите и настърганата лимонова кора. Получената
смес се изсипва в предварително намаслена и поръсена с
брашно тортена форма и се пече в предварително загрята
фурна. Изстиналият сладкиш се залива с горещ сироп,
приготвен от 1 ч.ч. (200 мл) вода и останалата захар.
Украсява се със сметана.



ЩРУДЕЛ С ЯБЪЛКИ И ГРИС
=====================

1.5 кг ябълки
200 г грис
300 г захар
200 г брашно
150 г масло
1 пакетче бакпулвер
1 с.л.  канела
пудра захар
В дълбок сух съд се смесват брашното, гриса, 1 ч.ч. (200 г)
захар и бакпулвера. Ябълките се обелват, настъргват се на
едро ренде и към тях се добавят останалата захар и канелата
и сместа се разделя на 3 равни части. В намазана с масло
тавичка се поставя 1 ч.ч. от сухата смес, 1 част от
ябълковата смес и т.н. като се завършва с ябълкова смес.
Щрудела се полива с разтопеното масло и се пече в умерена
фурна. След като изстине се нарязва и се поръсва с пудра
захар.



ЯБЪЛКОВ ПАЙ
===============

6 бр. големи ябълки
2 ч.ч.  захар
4 с.л.  брашно
1 ч.л.  канела
80 г масло
150 г овесени ядки
250 г брашно
пудра захар
Обелените и нарязани на кубчета ябълки се смесват с
половината захар, 1/4 ч.ч. (50 г) брашно и канелата и се
обърква добре. Сместа се изсипва в тава. Разтопеното масло
се разбива с останалите захар и брашно, добавят се и
овесените ядки. Получената смес се поставя върху първата и
пая се пече в умерена фурна. Когато е готов се изважда от
тавата и се обръща с ябълките отгоре. Сладкишът се поръсва с
пудра захар.


ЯГОДОВ КОЛАЧ
==============

500 г брашно
120 г масло
прясно мляко
750 г ягоди
120 г пудра захар
2 с.л. червен конфитюр
300 г сметана
1 ч.л.  сода бикарбонат
Брашното се пресява със содата, прибавят се маслото,
половината от захарта, мляко и се прави тесто. Разделя се
две форми с диаметър 27 см, оформя се повърхността, изпича
се в гореща фурна и се оставя да изстине. Единия колач се
намазва с конфитюр, отгоре се подреждат половината ягодки,
втория колач се намазва с разбитата със захар сметана и се
прибавят останалите ягоди, след което първия колач се полага
върху втория.



ТИКВЕН ДЕСЕРТ
===============
1 кг тиква
захар
1 ч.ч. счукани орехови ядки
1 ч.ч.  мармалад от сливи
малко канела
2 с.л.  масло
Обелената и нарязана на парчета тиква се задушава с маслото,
претрива се на пюре, подслажда се на вкус и се смесва с част
от ореховите ядки (ситно счукани) и канелата. Половината от
сместа се изсипва в кръгъл съд (може и тортена форма).
Отгоре се разстила мармаладът, а върху него - останалото
тиквено пюре, което се поръсва с останалите едро счукани
орехови ядки. След престой от една нощ на студено десертът
се нарязва като торта и се поднася.
Виж целия пост
# 2
mnogo blagodaria. Vednaga otivam da gi probvam
Виж целия пост
# 3
flash, да си жива и здрава  Hug

Мъжът ми е с извадена жлъчка и тези рецепти ми дойдоха точно на място!
Хиляди благодарности Simple Smile
Виж целия пост
# 4
flash, да си жива и здрава  Hug

Мъжът ми е с извадена жлъчка и тези рецепти ми дойдоха точно на място!
Хиляди благодарности Simple Smile


a mislite li 4e mogat da se napraviat pala4inki bez iaitsa?



Виж целия пост
# 5
Да, могат да се направят, но са отвратително безвкусни!
Виж целия пост
# 6
За торта - освен за парфе и бисквитена с крем нишесте, друга идея май нямам. А сладкиши има много, порови из форума, ще попаднеш на много сполучливи рецепти. Аз лично най-често правя chocolate crazy cake, понеже дъщеря ми го обожава. Ето и един от мойте тефтери:
Сладкиш Неро
1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. хлебна сода, 1/2 ч.ч.+още малко олио, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 1 ч.л. канела, 2 ч.л. какао.
Сместа се разбива добре и се изсипва в подходяща намаслена тавичка. Пече се на умерена температура. След като изстине се намазва със сладко или с една кофичка подсладено кисело мляко.
Лично аз предпочитам втория вариант.
Виж целия пост
# 7

Сладкиш Неро
1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. хлебна сода, 1/2 ч.ч.+още малко олио, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 1 ч.л. канела, 2 ч.л. какао.
Сместа се разбива добре и се изсипва в подходяща намаслена тавичка. Пече се на умерена температура. След като изстине се намазва със сладко или с една кофичка подсладено кисело мляко.
Лично аз предпочитам втория вариант.
Цитат

Napravix go v malki formi4ki za keks i stana  Hug napravo straxotno! Sledva6tia pat 6te go probvam po retseptata
Виж целия пост
# 8
A iabalkovia pai e straxotna vkysotia. Vsi4ki go xaresaxa!
Naposledak sa dosta zaeta v kyxniata Party
Mnogo blagodaria
Виж целия пост
# 9
daite ideia za krem za torta Praynig
Виж целия пост
# 10
Крем
=======
1 ч. чаша кафе еспресо
1 ч. чаша прясно мляко
2 суп. лъж. нишесте
50 г масло
100 г пудра захар

Kрема пригответе като смесите кафето и млякото. Сварете сместа
заедно с нишестето. Добавете маслото и пудрата захар. С
готовия крем намажете блатовете и ги слепете.



Виж целия пост
# 11
Курабийки

1ч.ч.кисело мляко
1ч.л.сода
1ч.ч.захар
2/3 ч.ч.олио
4 ванилии
брашно,колкото поеме

Меси се меко тесто,правят се малки топчета ,поръсват се със захар отгоре (да се полепи хубаво) и се пекат в загрята фурна на 200градуса около 15-20 мин. до
Виж целия пост
# 12
Това е една фантастична и бърза рецепта от Долче Вита .Стават много вкусни.

Дантелени сладки

В тенджерка загрявате 80 гр масло + 1/2 ч ч загар до получаване на леко кафяв цвят. Прибавяте 2 суп лъж прясно мляко , 2 суп лъж брашно и 100 гр смлени орехи, бадеми, може и др ядки. Обърквате и с каф лъж сипвате малки купчинки върху подмаслена хартия за печене, на разстояние една от друга. Печете в предварително загрята фурна на 180 °С (терм 6) 8 мин. Леко изстиват (втвърдяват се) и се вадят.

Сега, внимание, няколко забележки (за да не се плашите 
- стават на тънки "питки"-бисквитки, не бойте се, това е истинската форма на т нар италиянски сладки Флорентинки
- от тази доза излизат 22 бр, но аз като за пръв път ги направих доста големи. Спокойно може по-малки (и без това са доста ...засищащи да кажа   и да ви излезат около...35 бр, например)
-импровизирах малко, разтопих шоколадови бонбони и върху всяка с малка лъжичка намазах шоколад (не по цялата повърхност), глазурата засъхна и станаха като съвсем истинските карамелени Флорентинки!!!


Виж целия пост
# 13
Виж и това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=51897.0 - страхотно е! Моят съвет е обаче да направиш половин доза, защото става много   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия