Карамелен сос- как?

  • 960
  • 1
Много обичам да забърквам от кремчетат на д-р Йоткер. Обикновенно ги гарнирам със сироп от вишни, но днес правя това с бадеми и вишните не се връзват  Wink
Дайте рецепта как да направа течен карамел или някакъв друг, сладък сос!
Виж целия пост
# 1
Цитат на: nad_tab
Много обичам да забърквам от кремчетат на д-р Йоткер. Обикновенно ги гарнирам със сироп от вишни, но днес правя това с бадеми и вишните не се връзват  Wink
Дайте рецепта как да направа течен карамел или някакъв друг, сладък сос!


Може да опиташ този

ванилен сос

Размива се 1 лъж нишесте с половин чаша студено мляко. Разбиват се 3 жълтъка с половин чаша захар. Прибавя се размитото нишесте и се наливат постепенно 2 чаши горещо мляко. Слага се на слаб огън, ароматизира се и се разбива, докато се сгъсти. След свалянето на соса от огъня продължавайте да разбивате, докато се охлади.
Сосът се поднася към различни кремове, пудинги, сиропирани сладкиши, млечни баници и др.

*Можеш вместо ванилия да начупиш крокант (сгорена захар) и да го прибавиш в млякото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия