А кашкавал?

  • 3 047
  • 4
Знае ли някой рецепта за домашно приготвен кашакавал (но да е изпробвана)? Знам само, че се прави с лимонтозу и много мляко, но кое как .....? Хайде, споделете ако знаете.
Виж целия пост
# 1
Цитат на: Anonymous
знае ли някой рецепта за домашно приготвен кашакавал( но да е изпробвана). знам само че се прави с лимонтозу и много мляко, но кое как .....?айде споделете ако знаете.

охооооо мила, пра баба ми прави кашкавал, много мляко, лимонтузо
значи докато ври млякото се слага лимонтузото, за да се пресече млякото, след това се изцежда в марля и след като се изцеди се натиска с нещо тежко( пра баба ми слага тава и в/у нея камък) така седи една нощ и кашкавала ти е готов. Ама защо ще го правиш...това си е хамалогия
забравих да напиша и сол на вкус
Виж целия пост
# 2
Това не е ли сирене, дето го описваш?
Виж целия пост
# 3
Цитат на: boo
Това не е ли сирене, дето го описваш?


не, за кашкавал е
на сиренето се слага мая, пак се цеди и се натиска
Виж целия пост
# 4
А ето я и точната рецепта!

8 кг. прясно мляко
11 супени лъжици сол
1 пакетче лимонтузу (20 гр. =  4 равни чаени лъжички)

Млякото се сварява на 3, за да не загори. Сипва се солта и като възври се слага лимонтузуто и ври още 4-5 минути.
Изцежда се в марля, като се бърка. Оформя се на пита. Върху нея се слага тежест. От половин до един час престоява така, след което се отвива и се слага в хладилника.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия