Два бързи въпроса за MW

  • 647
  • 12
Все се каня да пиша и все забравям...
Мойто МВ затопля повече в края на съда. Винаги трябва да прекъсна топленето или готвенето,за да разбъркам. Това нормално микровеле ли е? Нали уж предимствата тук са,че се затопля всичко равномерно?
И как избягвате кипването? Ако готвя на пълна мощност (800) в затворен съд супа, ориз..или пък примерно задушавам овесени ядки, задължително после следва основно чистене на печката. Затова я карам по-полека, но пак трябва следене,отваряне,затваряне..абе досадна работа.
Виж целия пост
# 1
Виж - всички микровълнови затоплят неравномерно. Точно затова се бърка, даже в моята книга с рецепти пише - еди ква си мощност еди колко си мунит, на 5тата разбъркайте. За кипването - ми по малко вода в по-голям съд му е цаката, аз вече хванах на моите съдове до колко им е мярката за вода.
Виж целия пост
# 2
Аз не готвя в микровълнова, но определено топли неравномерно.
Виж целия пост
# 3
ДА така е
Виж целия пост
# 4
Даааа... Уж вълните минавали еди как си, по незнам каква патентована система и пак бъркам ли, бъркам...
Виж целия пост
# 5
Да, затопля неравномерно. И бъркам, и ако не е затоплено - обратно в микрото Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Повредата не е в твоя телевизор - просто така си работят микровълновите. А за кипването - купуваш по-голям съд, за да има място да си ври яденето.
Виж целия пост
# 7
Може ли да добавя още един въпрос?
Като включите микровелето, залягате ли, защото се знае, че тези вълни не са безобидни newsm12
Виж целия пост
# 8
Тези вълни  не се излъчват в стаята. Микровълновите са си съвсем безопасни. Всички приказки за вредата им са спекулация.
Виж целия пост
# 9
Цитат
От другите битови уреди опасни за здравето са и микровълновите печки. Ако имат процепи или други дефекти, те пропускат вълни от свръхвисокочестотния диапазон. Микровълните се поглъщат силно от водните молекули в храната, което води до силното и бързо затопляне на ястията. Но самата храна не се облъчва. По принцип, ако микровълновата фурна е добре конструирана, опасност няма. Въпреки това Мишел Израел препоръчва печката да е поне на 30 см от мястото, където стои човекът. С времето системите, които предпазват от излъчване на микровълни, остаряват.
Проблемни елуреди са и тези, които имат електромотор - пералня, хладилник, сешоар. Самият мотор създава поле около себе си, а то влияе на човека. Макар че стойностите на полетата, които се създават, не са много високи, те надвишават тези в околната среда, обобщава Мишел Израел.

Цитат
Микровълновите печки не оказват вредно въздействие върху храните, приготвени в тях. Те се използват предимно за затопляне. Няма основание за тревога, детските храни да бъдат третирани термично в микровълнова печка. Напротив, тази технология съхранява оптимално биологично активните вещества.
Виж целия пост
# 10
Благодаря за отговорите  bouquet
Виж целия пост
# 11
Може ли да добавя още един въпрос?
Като включите микровелето, залягате ли, защото се знае, че тези вълни не са безобидни newsm12

А къде залягаш от вълните от електрическата мрежа, мобилните телефони, радио-ТВ предавателите... абе няма спасение  Mr. Green

Шегичка: хората ги смятат тия неща има разни стандарти, препоръки, методикаи как да се изчисли хигиенозащитната зона .... е поне в нещо трявбва да вярваме
Виж целия пост
# 12
При всички МВ е така,за съжаление
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия