Млечно - кисела закваска?

  • 1 384
  • 3
Реших да направя питка / за първи път ми е/ и в рецептата пише "млечно - кисела  закваска" Срам не срам ,но ще питам .Как се прави въпросната закваска? Embarassed ooooh!
Виж целия пост
# 1
Не знам от къде си взела рецептата, но на млечно-киселата закваска по народному и казват квас. По принцип се прави като се смесят брашно, малко захар и вода/прясно мляко до смес със гъстотата на боза и се оставя на топло за да започне да ферментира. Периодично се разбърква, като се добавя нова смес, а част от старата се отстранява при нужда. Квасът е готов, котато шупне като пяна на бира. Използва се вместо мая, като част от него се оставя, зада се направи нов квас. Цялата процедура трае около 5-15 дни в зависимост от околната температура.
Виж целия пост
# 2
Зная и друга закваска:
1 к.ч. брашно,1 к.ч. кис.мляко и 1 к.ч. прясно мляко -разбърква се и се слага 20 часа на топло, после в хладилника.
Това е горе-долу дозата за 1 кг брашно .
Виж целия пост
# 3
Много ви благодаря момичета!В крайна сметка много сложно става с такава закваска и реших да си я напавя с обикновена.То пише ,че може и с млечно кисела защто ставала по - пухкава питкката итн.,но може и с обикновенна.
Все пак ми беше любопитно каква точно е тази закваска. Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия