За водата ДЕВИН-розов етикет

  • 10 822
  • 36
Откакто бебче се е родило само такава преварям.От чешмата тече жълта вода.Дали не греша?Дайте ми съвет мили мами PraynigПредварително благодаря на всички  bouquet
Виж целия пост
# 1
Наскоро имаше предаване на Валя Ахчиева, в което темата беше точно тази вода. От всичко, което се каза, моето впечатление е, че водата си е ОК, подходяща е за бебета, но трябва да се внимава при преваряването да не ври прекалено дълго, защото се повишава концентрацията на минералите.
Виж целия пост
# 2
А колко време трябва да ври?
Виж целия пост
# 3
Във въпросното предаване не определиха що е то "прекалено дълго". Дадоха някакъв смешен пример-значи, майката включва водата да ври и отива да пере и забравя водата и тя ври "прекалено" дълго-тогава било лошо Joy
Мен ме учиха в училището за родители, че чешмянката трябва да ври не по-малко от 10 минути. Предполагам, че и за розовия Девин важи същото. Още повече, че тя наистина е с много ниска минерализация.

Ето и линкове, които може да ти бъдат полезни:
Вода "Девин" за бебета
Отново за минералната вода
Виж целия пост
# 4
А защо преварявате изворна вода? Thinking
Аз не го правя,давам я от бутилката,нали затова купувам изворна или слабоминерализирана - за да не преварявам.
Виж целия пост
# 5
Аз я варя 3-4 минути,колкото за стерилизация.Не бива при варенето да намалее количеството и.Тогава се повишават минералите т.е. те са си същите но водата вече е малко.
Виж целия пост
# 6
И аз не я преварявам, обаче моето дете е вече по-голямо (аз преварявах чешмяна вода докато навърши 1г. След това минах на нискоминерализирани и започнах да давам директно от бутилката). За малки бебчета (като това, за което пита viktori -на 1 месец) трябвало да се преварява водата, защото не е стерилна. Във "въпросното" предаване се изказваха педиатри, физици, химици и не знам още какви и мнението беше, че водата трябва да се преварява, ако се дава на малки бебета. Честно казано, не си спомням вече аргументи имаше ли и какви бяха. Но това била и препоръката на МЗ.
Виж целия пост
# 7
Ако предположим, че количеството минерали във водата е вярно (невиждам смисъл да се съмнявам) малко математика и ще разбреш клко дълго трябва да не я преваряваш ... ама едвали ще успееш да издържиш на опита:) .... трябва да я вариш мнооого дълго за да успееш да намлиш обема в пъти, за да достигнеш концентрация по-голяма от 500 мг/л и от изворна да я превърнеш водата в минерална Simple Smile
Така че споко акоискаш я вари 20 мин, ако искаш я вари 5 мин няма кой знае каква разлика за минерализацията.
Преварявала съм Г.баня и Девина до 7 месеца, от чешмата не съм давала до ден днешен, тъй като и ние не пием от там.
Виж целия пост
# 8
Няма смисъл да я преваряваш. Това дето г-жа Ахчиева направи е да търси под вола теле. Такива смешни доводи и изводи правеше, че ми е чудно как не я хвана срам пред професори, занимаващи се точно с такива неща тя да ги върти ама ако това, ако онова, ама дали, докато ги накара да кажат, че като изкипи водата само солите ще останат Crazy
Виж целия пост
# 9
и аз такава давам, но не я преварявам Naughty
Виж целия пост
# 10
Не преварявам.Приготвям й млякото и храната от около 3-месечна.
Виж целия пост
# 11
Аз знам че не се преваряват минералните води, ама защо ли newsm78 незнам
инче си му давам не преварена, а от чешмата преварявам
Виж целия пост
# 12
откакто се е родила и преварявам вода с кана... т.е. повече от половин минута не се преварява... разреждам я с изворна вода девин. понякога сипвам от изворната вода и само я затоплям..
Виж целия пост
# 13
Аз също само нея ползвам, много рядко да се случи да преваря от чешмата като е свършила бутилираната
Виж целия пост
# 14
А защо преварявате изворна вода? Thinking
Аз не го правя,давам я от бутилката,нали затова купувам изворна или слабоминерализирана - за да не преварявам.
защото тази вода е бактериално чиста точно толкова, колкото чешмяната.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия