Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бебета в коремчето

  • 1 043
  • 18
Здравейте мили мами! Извинявам се за глупавият въпрос предварително. Нормално ли е бебето да се движи в корема почти 24 часа в денонощието. Направо вече полудявам, коремът ми не спира да се движи. Тези движения вече са болезнени, незнам дали има някаква връзка, но бебето е със седалищно предлежание. При вас как е?
Виж целия пост
# 1
И дъщеря  ми  се движеше много, но не е било болезнено. Но мисля, че е хубаво да усещаш бебето, така поне аз бях по-спокойна. Ако нещо те притеснява, не се колебай да попиташ наблюдаващия бременнотта ти генеколог.
Пожелавам ти леко раждане и здраво бебече! newsm10
Виж целия пост
# 2
Моят син до последно шаваше и ме подритваше; на моменти е било неприятно, но не и болезнено;
по се притеснявах, ако не го усетя
Виж целия пост
# 3
така знаеш, че бебето ти е добре.
устискай още малко - виждам, че съвсем е наближило.
леко раждане и дано бебето се обърне!
Виж целия пост
# 4
От няколко гинеколози съм чувала, че е еднакво притеснително ако не усещаш бебето или ако движенията му са много бурни и постоянни Thinking
Аз лично се чувствам спокойна, когато се движи, но не мога да кажа, че го прави 24 часа в денонощието.
Виж целия пост
# 5
Допитай се до гинеколога си. Може бебето да има някакъв дискомфорт и затова да е неспокойно.
Виж целия пост
# 6
Моето бебе имаше подобно поведение - непрекъснато движение, често болезнено. Гинекологът ме прегледа и каза, че няма място за беспокойство. Даже имахме прегледи с ЕХО, при които не можеха да я измерят, защото не заставаше на едно, за да хванат размер. И сега бебка постоянно се върти в леглото.
Но, все пак е добре да се направи консултация.
Виж целия пост
# 7
Дияна също много се движеше, риташе, доста често болезнено. Всички ми се смееха, защото корема ми често заемаше пирамидална структура, или се изместваше в ляво или дясно.

Не знам дали има връзка предродилното и следродилното държане на бебче както е писала Алтерна. Дияна също много се върти... спи в леглото си във всякакви пози.
Виж целия пост
# 8
Чак пък 24 часа без да спре? Shocked
При мен са болезнени по-силните му движения, но не са толкова чести. Аз нямам грам мазнини по корема /като цяло не съм качила нищо освен съдържанието в корема - плацента, води и тем подобни и бебето/ и затова ми обясни гинеколожката, че при такова положение боли повече. Освен това ти си вече понапреднала, бебето е по-силно и бута повече, особено ако пък си по-чувствителна. Да не би да си много неспокойна и да му е некомфортно? Моя спинка винаги, когато аз спя и се разбужда, като се размърдам и разприказвам, защото ме чува. Дори следобедните спанета си ги спинкаме заедно Laughing ... Като си легна и се кротна аз, веднага се закротва и той. Hug
Виж целия пост
# 9
Според мен също е нормално.Може би нямаш много сланинка по коремчето,което е предпоставка по добре да чувстваш бебо.
Виж целия пост
# 10
Не ми се струва реално да се движи чак 24 часа в денонощието...  newsm78
това означава ли, че не ти дава и да спиш? Моето е доста активно и буйно, но определено когато спим го правим и двамата, иначе през деня ми се струва, че през по - голямата част от деня е будно, но знае ли човек... Като се има предвид как е свито, нормално е да си шава и спейки, просто ти усещаш по - осезаемо неговите движения.
Аз лично бих се тревожила ако не рита, хълца, подскача и пр., съветвам те се наслаждаваш на вашето "съжителство", много скоро ще ти липсва, сигурна съм.
Вслушвай се в това, което бебо ти показва - как му е удобно да стоиш/седиш/лежиш, кое го успокоява и т.н. Това ще ти помогне. Моето "ненавижда" да лежа по гръб и почти винаги хълца, горкото, а е спокойно и спинка като седя пред рс - то например!
Свикнало е да "ходи на работа" с мама 7 месеца и дори сега вкъщи показва същите предпочитания - да съм седнала, пред компа!  Embarassed Joy hahaha
Виж целия пост
# 11
Може би пиеш повече кафенце и хапваш шоколад и не му даваш да заспи. Ако е така, пробвай да ги спреш и може да се поуспокои.
Виж целия пост
# 12
Аз съм в началото на 6 месец и бебо ме рита понякога с часове, но не е непрекъснато и не е болезнено.По-скоро ми е приятно,макар че понякога ме изморява.Кагато спя-спи и то.
Виж целия пост
# 13
Моето бебче също доста се върти и рита  Simple Smile
Но в никакъв случай не е постоянно или болезнено. Примерно се притеснявам, ако не го усетя 2-3 часа.
Но щом те притеснява и ти е дискомфортно обади се на лекаря.
Виж целия пост
# 14
Мърда доста, но не и болезнено.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия