УПРАЖНЕНИЯ ПРОТИВ ЦЕЛУЛИТ


Представяме ви пет от най-ефикасните упражнения в борбата с целулита. Електротерапията, регулираният хормонален баланс, кремовете с дълбочинно действие, бедната на мазнини храна -всичко това е изключително важно, за да се преборим или да избегнем появата на целулита. Това, което липсва на богатото „антицелулитно меню" обаче, е движението.
   
    Добре би било три пъти седмично по половин час (а най-добре всеки ден по 10 мин) да се правят долуописаните упражнения, които едновременно с антицелулитния си ефект спомагат и за изгарянето на мазнините.
     За бедрата Легнете странично на пода. Подпрете се на левия лакът, а дясната ръка поставете пред гърдите и опрете дланта й на пода. Опънете левия крак и преметнете десния така, че ходилото му да застане пред лявото коляно. От това положение повдигнете изпънатия крак (пръстите не трябва да са в шпиц) на височина 15 см от пода и го движете нагоре и надолу до същата височина като махало. За да има ефект обаче, трябва да се стремите да не отклонявате тялото от изходния страничен лег (т. е. да усещате, че тежестта на тялото ви е разпределена равномерно по цялото му протежение). Маховете нагоре и надолу с крака се изпълняват 20 пъти. След това се обърнете на другата страна и направете същото 20 пъти с десния крак.
     За седалището Коленичете на пода и се опрете на длани (без да сгъвате ръцете в лактите). Повдигнете десния крак първо назад и след това го сгънете така, че да образува прав ъгъл в коляното. Пръстите на краката не трябва да са в шпиц. От това положение изпълнявайте махове с крака нагоре (до височината на седалището) и надолу 20 пъти. Трябва да усещате през цялото време напрежение в седалищните мускули. Направете същото упражнение и с левия крак.
   
     За корема Легнете по гръб и сгънете краката в коленете, като опрете на пода само петите (ръцете са успоредни на тялото). Повдигнете леко главата и шията и фиксирайте с очи една точка на тавана (напр. лампата). Стегнете коремните мускули, отлепете ръцете от пода и имитирайте движения все едно се опитвате да станете прави (пръстите да сочат напред). Повторете „напъните" 10 пъти. Починете и направете още две серии от по 10 напъна, с почивка между всяка.
   
     За краката От същото изходно положение (като при упражнението за корема), без да отделяте ръцете и главата от пода, повдигнете таза нагоре, докато почувствате напрежение в задните мускули на бедрата. Задръжте в такова положение 10 сек, след което бавно свалете отново таза към пода. Повторете 20 пъти. Вариант за напреднали: В положението, в което сте повдигнали таза нагоре и сте задържали 10сек, опитайте да разтворите коленете и отново да ги съберете. Повторете 20 пъти.
     За седалището и бедрата Седнете на пода. Левия крак свийте пред торса така, че петата да сочи навътре. Преместете тежестта на тялото напред и опънете десния крак настрани и леко назад. За да не се измества торсът от това положение, опрете длани на пода. Повдигнете леко опънатия крак и се опитайте да го движите, свит леко в коляното, с малки амплитуди напред и назад и същевременно да го задържите и успоредно на пода. Повторете движенията 10 пъти и сменете крака.
   Източник: www.rozali.com
   
Виж целия пост