Въпрос за заек

  • 7 735
  • 12
да кисна ли в марината домашен заек преди да го пълня
Виж целия пост
# 1
Домашния заек няма нужда от киснене в марината, ако рецептата специално не го изисква. Щом ще го пълниш и печеш, го намажи хубаво с мазнина и го печи поне 1,5 часа под фолио , за да омекне хубаво месото и накрая махни фолиото, за да го запечеш докато се зачерви хубаво.
Виж целия пост
# 2
Аз лично домашния заек го шпиковам със сланинки и масло,след това го пълня с ориз и картофи слагаам го под фолио и става мозък. PeaceПо принцип съм слушала че в марината се накисват дивите животни защото са по тегави.
Виж целия пост
# 3
аз сготвих заек така- трябваше да го кисна 2 4аса във бяло вино, ама съм го объркала с ракия ooooh!, после го изкарах и готвих със зеленчуци в глинено гърне, стана много вкусен пиян заек Crazy
Виж целия пост
# 4
И аз така съм чувала, че само дивечовото месо се слага в марината. Аз също заека го правя пълнен с ориз . Също става вкусен и на яхния с много лук.
Виж целия пост
# 5
после го изкарах и готвих със зеленчуци в глинено гърне, стана много вкусен пиян заек Crazy
Как точно? Можеш ли да споделиш рецепта?
Виж целия пост
# 6
А я кажете от къде в Сф да си купя заек? Ако е домашен, ще е най-добре Simple Smile
Виж целия пост
# 7
А я кажете от къде в Сф да си купя заек? Ако е домашен, ще е най-добре Simple Smile
Домашен-от някое село, по-добре Wink
Виж целия пост
# 8
А я кажете от къде в Сф да си купя заек? Ако е домашен, ще е най-добре Simple Smile

В Била и Метро съм виждала, но трябва да следиш, защото не им е в постоянния асортимент Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Аз готвя често и домашен и див заек.Домашния го готвя като пилешкото  месо,а дивия никога него кисна в марина.Като го сложа да ври слагам моркови,кромид(лук)и едно-две пакетчета горски чай,чаят убива миризмата на дивото.
Виж целия пост
# 10
Довечера ще минем през Ена и Билла, дано намерим. Баба ми преди гледаха зайци, затваряше заешко в буркани. Боже колко вкусно беше. И сега ми се е прияло заешко... не съм бреми Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Най-вкусен става заек на капама.Рецептата е на майка ми.Ако е дивеч една нощ се слага месото,нарязано на порции в марината от вино,2-3 глави нарязан лук,скилидки чесън,черен пипер и чубрица.
Вади се от маринатата,шпикова се със скилидки чесъв,сланинка и морковчета8за цвят/.Леко се запържва в олио.В глинен съд се подрежда месото,слага се и мазнината от пърженето,добавят се 10 обелени цели картофа/избират се по-малки/ цели морковчета,лукчета/повечко/,но дребни,скилидки чесън,10 маслини,няколко кисели краставички.Доливаш с вода,добавяш 2ч.ч. вино,черен пипер ,чубрица,дафинов лист,размиваш три супени лъжици брашно,червен пипер и печеш на 220 градуса два часа.Става мозък,по принцип винаги правя и питка.Чувстваш се като в банска механа.
Да ви е сладко Laughing
Виж целия пост
# 12
Най-вкусен става заек на капама.Рецептата е на майка ми.Ако е дивеч една нощ се слага месото,нарязано на порции в марината от вино,2-3 глави нарязан лук,скилидки чесън,черен пипер и чубрица.
Вади се от маринатата,шпикова се със скилидки чесъв,сланинка и морковчета8за цвят/.Леко се запържва в олио.В глинен съд се подрежда месото,слага се и мазнината от пърженето,добавят се 10 обелени цели картофа/избират се по-малки/ цели морковчета,лукчета/повечко/,но дребни,скилидки чесън,10 маслини,няколко кисели краставички.Доливаш с вода,добавяш 2ч.ч. вино,черен пипер ,чубрица,дафинов лист,размиваш три супени лъжици брашно,червен пипер и печеш на 220 градуса два часа.Става мозък,по принцип винаги правя и питка.Чувстваш се като в банска механа.
Да ви е сладко Laughing
Ех, Дани,мерси за рецептата.  HugТърсих такава за Рд на сина ми, исках да сготвя заяца на капама, но не намерих. Направих го по друг начин, но следващия път ще знам твоята рецепта!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия