за торта Барби

  • 2 101
  • 12
Питах в една тема, но никой не ми отговори и за това пускам отделна тема.
Дайте идеи с какъв крем може да се напълни въпросната торта. Задължително ли трябва да е желиран? Мисля си за някаква комбинация с маскарпоне и сметана, но не знам, като се желира дали ще е хубаво. Пробвал ли е някой? И изобщо приемам идеи всякакви.
Виж целия пост
# 1
Кремът действително трябва да е желиран, за да стои. А иначе разновидности много - и това, което ти предлагаш, или пък само желирано кисело мляко с плодове...
Виж целия пост
# 2
Аз лично я напълних с желирана сметана,незнам с друг крем без желатин дали ще стане.Защо не искаш да слагаш желатин?Незнам без него дали ще стане.Според мен какъвто и да е крема трабва да има и желатин.
Виж целия пост
# 3
Сметаново парфе не съм правила никога, но помня това от преди години, което се продаваше по наще сладкарници и не ми харесваше. Сега съм яла торти със желирани шоколадови кремчета и ми харесват обаче не знам как да ги направя.
А примерно шоколадов пудинг смесен със сметана може ли да се желира и колко желатин да сложа за да бъде фин крем, а не много стегнат?
Виж целия пост
# 4
O тук една дама, но не помня точно коя беше показала как е направила страхотна розова торта с Барби! Дано да се включи и да ти помогне със съвет!
Виж целия пост
# 5
Мисля ,че ще може да се желира.Пропорцията е 1пак.желатин на Др.Йоткер(10гр) на 500гр течност.
Вярно ,че и на мен не ми се нрави много желираната сметана-малко стои като гума.Ако намериш някакъв среден вариант-хем да е желирано и да не се разпада, хем да стане фино-ще е най-добре!
Успех.
Виж целия пост
# 6
Имам въпрос Thinking
та тази торта топка или там както се казва( рула в купа- вътре крем)
... може ли вместо сам крем да има и блат
не ми се ще да е толкова парфено ...
в смисъл да наредя по края рулата и посредата крем-рула-крем-рула(или някакво друго блатче трябва?
а тази сметана посредата пак може да й сложа желатин, но просто да си има и блат ?
та ... може ли така? и да слагам ли  все пак желатин в сметаната?
 #Crazy не ми се смейте много, на 14 съм  Shocked
 Mr. Green
Виж целия пост
# 7
Що да се смеем ?Можеш да импровизираш!И аз мислех за този вариант, но нямах рула в наличност.
Виж целия пост
# 8
Това с тортата с рулата е вариант за торта Барби, но не е единствен.
Ето един сайт с торта Барби
http://www.wilton.com/recipes/recipesandprojects/dolls/coverdoll.cfm
Ето тук има показан съда в който да се опече блата
http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?sku=2105-565&killnav=1
Ако имате нещо подобно, някаква полусферична купа може да изпечете блата там. Аз имам едни купи от иена(купата в която правих и тортата с рулцата) и в тях пека такъв блат.
Тук само намазват целия блат с крем, но ето една моя идея, че и за имах поръчка от дъщеря ми за торта Барби и съм мислила как да я направя, но накрая се отказах, може би за другия рожден ден. Та на този полусферичен блат, може да одрежете капак отдолу, да го издълбаете и да го напълните с крем(например сметана, някакви плодове и трохите от издълбаното) и да затворите с капака. Крема няма нужда да се желира.
Виж целия пост
# 9
Аааа хич няма да се смеем Naughty аз имам същата идея, но рулцата съм решила да сложа по края, а вътре вместо блат бишкоти топнати в нещо - кафе или компот.
Благодаря на chereshka и doraan за отговорите.
А гледам и Tannita се е включила, благодаря и на теб.   bouquet
Виж целия пост
# 10
Хм, сега ми дойде друга идея - защо не използваш например форма за кекс(от тези с дупката) за блата - след това го  нарязваш на редове, промазваш с крем - пъхаш куклата в дупката и украсяваш. Може би ще стане.  newsm78
Виж целия пост
# 11
Аз се чудя-ама не знам дали ще стане-не може ли еклерова торта с крем брюле да стане като барби -форма от купата newsm78
Виж целия пост
# 12
Толкова много идеи!!! smile3501Ами не се чудете-действайте! Kissing Heart
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия