замръзено месо - годност?

  • 1 842
  • 4
Привет! Имам едни телешки пържоли във фризера. Там са от, може би, 5-6 месеца. Въпросът ми е да ги изхвърлям ли или да приема , че им няма нищо? И обобщено казано - колко време е годно месото за употреба при престой в камерата? newsm78
Виж целия пост
# 1
Мисля ,че месото става за ядене.До 6 месеца месото не си променя вкуса-после вече има вкус на старо,особено свинското.
Виж целия пост
# 2
Зависи от температурата на камерата - ако е камера на хладилник, тя  е по-висока, ако е на фризер - зависи от звездичките, но при всички случаи е по-ниска от камерата на хладилник, т.е. замразяването е по-дълбоко.  Трайността в камерата е по-малка от тази във фризера.  Зависи и от вида на продукта/месото.  На моя фризер/и на други съм виждала на вратата има картинки от продукта и бр.месеци, които издържа във фризера. Например - кокошка-10, (по памет пиша).
Освен това е важно кога е замразено месото/продукта - много е важно то да се сложи за замразяване веднага след като се разфасова от животното, а не 2-3-4 дни след това. Важно е опаковането също - трябва максимално да се изкара въздуха от торбичката/фолиото. Също така не трябва да се размразява-замразява.
Месо, по което има лой или сланина се вмирисва много по-бързо от също такова, което е почистено или е сухо месо.
Сега за телешкото - аз имам от две села телешко и се задържа от едната година - до другата горе-долу. И не съм имала вмирисано месо до сега. Свинското- от декември прибрано, гледам до октомври да го няма, но поради това че го изчиствам от всякакви мазнини максимално, също не ми се е вмирисвало - не че е вмирисано на развалено, но добива миризма на тежко.
Специално твоето - едва ли му има нещо, все пак зависи от съхранението му.
Виж целия пост
# 3
моето месо представлява 4 телешки паржолки, без грам тлъстинка или мазнинка, купени от Била и веднага замръзени!
Мерси за мнението
Виж целия пост
# 4
Ето ти писано във форума по въпроса със замрАзяването Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия