Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

0 % dobre podvijni i samo 10 slabo podvijni

  • 2 013
  • 20
Tova normalno vi se struva?
Обем 7млн при 20 миниум
Нормална морфология - 10 %
Дали има шанс според Вас да се подобрят нещата след операция за варикоцеле, или направо да се действам за искусвени методи
Виж целия пост
# 1
Здравейете, тъй като съм новак-член на форума, бързах да си споделя проблема, без много много да се представя. И така отначало - аз съм на 31 (както и кандидат таткото, с когото сме поръчали близнаци, но от 6 месеца нищо не става)
Започнах да се интерсувам от проблемите при мъжа и така го помолих да отида на лекар, който направо му е казал, че единият му тестис е атрофирал, и че дори при операция не дава гаранция за нищо, защото не е "шарниран болт да го подмениш!"
Така или иначе той си направи спермограма (обаче при 8 дни, което май е с 1-2 дни повече?) и единствените показатели, които са в норма са обем (3.5)  рн
И сега се чудя дали да губим време в операции (поради наличие на разширени вени) или напарво да се обърнем към някоя клиника да изкуствено оплаждане?
Виж целия пост
# 2
За шанаса, не мога да коментирам, другите момичета ше ти кажат, но ми се струва, че въздражанието Ви е твърде много. Аз знам че спермограмата е добре да се направи при въздражание м/у 3 и 5 дена, като за предпочитане е да не се стига чак до 5.

Не губи кураж! Надежда винаги има!
Успех!
Виж целия пост
# 3
Ако искате за собствено успокоение направете спермограма при два дни въздържание. Показателите със сигурност ще са с една идея по-добри, но едва ли ще са цветущи. Мисля, че е добре да се обърнете към клиника по стерилитет и заедно с лекарите да обсъдите дали да губите време за операция на варикоцеле или да мислите направо за икси.
Виж целия пост
# 4
Ако можеш напиши всичките показатели от спермограмата.
Виж целия пост
# 5
обем - 3.5
време на втечняване 60 мин (норма 5-20 минути)
вискозитет - повишен
Брой сп - 7 млн на  мл
рн - 8
добре подвижни - 0%
слабо подвижни - 10%
нормална морфлогия - 10%
отклонения от норма - 90 %
въздържане - 8 дни
Виж целия пост
# 6
Няма какво да го умувате, спермограмата е изключително зле. Ако единият тестис е атрофирал, както си писала, с операция на варикоцеле едва ли ще подобрите нещата. Моят съвет е, ако наистина бързате за бебе да отивате в клиника по стерилитет. С годините нещата ще стават по-зле, не по-добре.
Виж целия пост
# 7
преди да се хукнете на скъпи процедури, имам следният съвет за вас:

1. повторете спермограмата след 3 дни въздържание, но я направете в клиника по стерилитет. препоръчвам тук - www.ivf.bg. запишете си час за спермограма при д-р Тачева.
2. с резултата от спермограмата отидете на преглед и консултация при андролога д-р Кацаров. чуйте какво ще каже той и едва тогава решавайте накъде ще поемете.

млади сте, имате време да изчакате и няколко месеца за възстановяване след операцията. а варикоцелето е добре да се оперира винаги, дори и ако мъжът няма намерение да прави деца!
Виж целия пост
# 8
Благодоря на всички за съветите. Jam, д-р Кацаров в IFV ли работи, или в друга болница/клиника?
Виж целия пост
# 9
А на вас кой всъщност ви каза, че има атрофия на тестиса?

Д-р Кацаров не работи в ivf. Адресът, който Джам ти е дала е на клиника по стерилитет.
Ето какво намерих като координати на д-р Кацаров:

Частен кабинет :ул. Шандор Петьофи 39, София.

Тел .02/ 852 58 52
мобилен: 0888 62 02 46

http://andrologia.hit.bg

Успех!
Виж целия пост
# 10
Здравей момиче, това с "атрофията" като диагноза е на един лекар от ІІІ градска (той е еднвремнно гинеколог и уролог). Той още не е видял резултата, чак в сряда (т.е утре, но на мен ми се струва ужасно далече) А и иначе, мъжът ми си знаел още от военните комисии, че има разширени вени, но никой не му е каза (как може?) че това има много голяма връзка с безплодието.

Въобще като разсъждвам си мисля, че всеки мъж трябва най-редовно да си прави спермогра, както ние си правим цитонамазка, профилактичен преглед на ехограф и пр. Ако показателите на спермата са ужасни, то да се чака една годидна, преди да се обобщи, че двойката има проблем, е наиситна загуба на време.
Да не говорим, че при нас преди година се скъса веднъж презерватим, и хукнахме за хапче за спешна контрацепция.
Виж целия пост
# 11
Синеочке, Simple Smile
Това, което Джам ти е писала е точно така. Аз, обаче, на твое място ще отида в клиника по стерилите и ще обсъдя с екипа там какво да направим първо. След това ще пратя мъжа на андролог, защото е важно каквото може да бъде излекувано. Това, в случай, че много, много искате бебе. Ако желанието за бебе може да се отложи-заемете се първо с лечението на мъжа.
И пак да кажа, че по мои наблюдения при мъжки фактор 2 дни въздържание е напълно достатъчно. При нас три дни влошават картинката.
Виж целия пост
# 12
според мен ин-витро с икси процедура-няма смисъл да се подлагате на операции, жреме е науката да помогне. Прочети за икси процедура и ще видиш. Аз на твое място не бих си губила времето с друго.
Успех!
Виж целия пост
# 13
Аз също съм на мнение за ИКСИ,сега.Ти си на 31 и е добре да се възползваш от плюсовете на възрастта си.Никой не може да ви гарантира сериозно подобрение след 6 месеца.
Моят мъж е с по-лоши показатели,аз съм на 29 и в момента съм в процедура по стимулация за ИКСИ.Смятаме да направим операцията за варикоцеле след процедурата и да се възползваме от подобрението при (дай боже) опит за второ дете (искаме 3).
Желая ти късмет.
П.С. Направета спермограмата в клиника по стерилитет!!!
Виж целия пост
# 14
Благодаря за съветите
От няколко дни усилено се интересувам за разликата между ИКСИ и ин-вито (т.е ако правилно разбрах цялата процедура е ин-витро чрез икси и се прилага когато проблемът е в качеството на материала на мъжа, а не нещо много сериозно при жената) и си мисля, че все един жив и здрав и бърз сперматозоид ще се намери, за да свърши работи в лабораторията.
И на мен много не ми се чака, защото освен всичко друго, предполагам отнема много време самата подготовката за икси. Т.е дори още другата седмица да се явим за първоначален преглед и регистрация в някой център, едва ли процедурата започва веднага.
Сигурно ще отнеме даже месец-два.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия