Замразени миди - какво да ги правя?

  • 15 121
  • 10
Ми това е въпросът  newsm78  chef
Виж целия пост
# 1
Размрази ги и ги направи с ориз  Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Размрази ги и ги направи с ориз  Simple Smile
И аз се сетих за същото като прочетох заглавието  Laughing
Виж целия пост
# 3
Може и на салата с пресен лук - зависи какво ти е количеството.
Също така и за супичка стават  Wink
Супа от миди (Испания)
Запържете 2 ситно нарязани глави лук, 3-4 скилидки чесън, също нарязани на дребно, с 2 супени лъжици мазнина (зехтин). Прибавете ги във вряща вода с мидите/около 1 кг/ заедно с 2 тънки филии от среда на хляб. Като омекнат мидите, прибавете 1 шепа ситно нарязан магданоз, ссл и черен пипер. Поднесете супата гореща, като във всяка чиния счупите по 1 прясно яйце. Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Размрази ги и ги сготви! Laughing

Миди маринара - 20 минути/ за 4ма

1 чаша сухо бяло вино
1 чаша домати от буркан, ситно нарязани, със соса
2 супени лъжици счукан/ситно нарязан чесън
2 супени лъжици  босилек
2 супени лъжици магданоз
1 чаена лъжица сол
1/4 чаена лъжица черен/бял пипер
мидите
1 супена лъжица галета
спагети
Виното, доматите, чесъна, босилека, магданоза, солта и пипера се слагат заедно, да поврят. Прибавят се мидите и се оставят за 6-8 минути да поврят заедно с виното и доматите. Прибавя се галетата, за да се сгъсти, като се разбърква постоянно.
Сервират се върху спагети. С вино! eat

П.П. Това не съм го готвила  Crazy , ама съм го яла в един ресторант и ми хареса.... Laughing
Виж целия пост
# 5
можеш и да ги панираш.Ние много ги обичаме пане
Виж целия пост
# 6
Това за ориза е идея!

Jutoo салатка нещо не ме блазни. По ми се ще да е ястие някакво.

G&J, малко префърцуненко ми звучи за моите кулинарни способности  Thinking ще взема да ги оплескам, не смея да ти кажа.

дани na marti, една по една ли да ги панирам или как?
Виж целия пост
# 7
овалваш ги една по една в брашно и яйца и след това в тигана,колкото се хванат
Виж целия пост
# 8
овалваш ги една по една в брашно и яйца и след това в тигана,колкото се хванат
Ногу пипкаво  ooooh!
Мерси все пак!   bouquet
Виж целия пост
# 9
"Миди с бекон"
Това лято ги правих - стават много вкусни!
Всяка мида я увиваш в тънко парче бекон и забождаш с клечка за зъби или шишче, за да не се развие и печеш - или във фурната или на скарата.
Виж целия пост
# 10
4ета ,< моята рецепта е лесна и мьрзелива.
4истиШ мидите, слагаШ в тенджера 3 скилидки 4есьн и малко 4ервен пипер, олио, мятаШ мидите, като се отворят слагаШ 4аШа бяло вино и готово. 20 мин. на котлона и папкате.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия