Как бланширате картофи ?

  • 625
  • 6
Не съм много по готвенето, но днес съм решила да направя картофен огретен с малките тайни.
Та там трябва да се бланшират картофите за 5мин. Как става това ? Embarassed
Виж целия пост
# 1
Мен ако питаш направо си ги свари.
Бланширането означава да се топнат първо във вряла вода а после във ледена.
Аз като правя картофен огретен ги сварявам предварително.
Ако имаш микровълнова,обели ги и ги сложи в пликче(за пазаруване)завържи го и ги пъхни в микровълновата за 5-6 минути и са готови.
Виж целия пост
# 2
През уикенда мама беше правила същия картофен огретен,но и тя беше сварила картофите предварително.Беше вкусен,на мен ми хареса!
Виж целия пост
# 3
Мерси мацки отивам да ги варя  bouquet
Виж целия пост
# 4
Аз ги бланширам като не ги сварявам напълно .Сварявам ги наполовина,да врат не повече от 10 мин Wink
Виж целия пост
# 5
Вчера правих огретен,по желание на мъжлето.И аз си сварявам картофките предварително.
Виж целия пост
# 6
Да се похваля, стана супер. Сварих ги, но не много за да не се разварят. Този фикс на Маги явно си струва.
Много благодаря, че ми помогнахте Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия