Продукти:400 нарязан на тънки филийки бекон,400 гр.сушени фурми, без костилките,100 гр.натрошено синьо сирене.
Загрейте фурната до 190 градуса. Разрежете фурмите на две половини. Сложете по 1 ч.л.от сиренето по средата и долепете двете половини. Обвийте стегнато фурмата в резен бекон. Забодете с клечка за зъби. Печете върху хартия за печене 30 - 40 минути или докато беконът стане златист и хрупкав.
Ангелска брушета
Продукти:1 франзела,3 домата, почистени от семената и нарязани на ситно,1 глава лук, настърган на ситно ренде,1 скилидка чесън (счукан),1/2 ч.л.сушен босилек,1/2 ч.л.сушен риган,
щипка сол,щипка черен пипер,250 гр.моцарела.
В малка купа смесете доматите, лука, чесъна, и подправките. Разбъркайте сместа добре. Покрийте съда с фолио и поставете в хладилника. Загрейте фурната до 190 градуса. Запечете франзелата, нарязана на филийки за около 5 минути, до златисто. Намалаете фурната до 120 градуса. Поставете върху всяка филийка по малко от сместа. Отгоре поставете по кръгче моцарела. Печете още 2 минути, докато сиренето започне да се топи. Сервирайте веднага.
Пълнени гъби с бекон и сирене
Продукти:3 резена бекон,10 едри цели гъби, почистени от пънчетата,1 с.л.масло,1 с.л.нарязан наситно лук,3/4 ч.чаша настърган твърд кашкавал
Запържете бекона в тефлонов тиган, до златисто, след което го отцедете върху кухненска хартия и го нарежете на малки парченца. Загрейте фурната до 200 градуса. Накълцайте пънчетата на гъбите на ситно. Разтопете маслото в тиган, на слаб огън.Запържете в него лука и пънчетата. В купа разбъркайте сместа с половината кашкавал и бекона. С помощта на лъжичка напълнете гъбите. Печете 15 минути, докато кашкавалът се разтопи. След като извадите гъбите от фурната, настържете отгоре останалия кашкавал.