Хапки за парти

  • 740
  • 3
Фурми в бекон
Продукти:400 нарязан на тънки филийки бекон,400 гр.сушени фурми, без костилките,100 гр.натрошено синьо сирене.

Загрейте фурната до 190 градуса. Разрежете фурмите на две половини. Сложете по 1 ч.л.от сиренето по средата и долепете двете половини. Обвийте стегнато фурмата в резен бекон. Забодете с клечка за зъби. Печете върху хартия за печене 30 - 40 минути или докато беконът стане златист и хрупкав.

Ангелска брушета
Продукти:1 франзела,3 домата, почистени от семената и нарязани на ситно,1 глава лук, настърган на ситно ренде,1 скилидка чесън (счукан),1/2 ч.л.сушен босилек,1/2 ч.л.сушен риган,
щипка сол,щипка черен пипер,250 гр.моцарела.

В малка купа смесете доматите, лука, чесъна, и подправките. Разбъркайте сместа добре. Покрийте съда с фолио и поставете в хладилника. Загрейте фурната до 190 градуса. Запечете франзелата, нарязана на филийки за около 5 минути, до златисто. Намалаете фурната до 120 градуса. Поставете върху всяка филийка по малко от сместа. Отгоре поставете по кръгче моцарела. Печете още 2 минути, докато сиренето започне да се топи. Сервирайте веднага.

Пълнени гъби с бекон и сирене
Продукти:3 резена бекон,10 едри цели гъби, почистени от пънчетата,1 с.л.масло,1 с.л.нарязан наситно лук,3/4 ч.чаша настърган твърд кашкавал

Запържете бекона в тефлонов тиган, до златисто, след което го отцедете върху кухненска хартия и го нарежете на малки парченца. Загрейте фурната до 200 градуса. Накълцайте пънчетата на гъбите на ситно. Разтопете маслото в тиган, на слаб огън.Запържете в него лука и пънчетата. В купа разбъркайте сместа с половината кашкавал и бекона. С помощта на лъжичка напълнете гъбите. Печете 15 минути, докато кашкавалът се разтопи. След като извадите гъбите от фурната, настържете отгоре останалия кашкавал.

Виж целия пост
# 1
Това с пълнените гъби ми изглежда вкусно.Ще го опитам някой ден.
Виж целия пост
# 2
Благодаря,на мен и трите ми изглеждат много апетитни, ще ги пробвам
Виж целия пост
# 3
Хапки с маслини


500 г бутертесто
40 бр черни или зелени маслини без костилка

.Готовото тесто се реже на квадрати около 4см *5см
.Върху всеки квадрат се слага маслината.... Навива се на руло..
.Защипват се краищата и се слагат върху тава с "шева" надолу
.Разбиваме един желтък с 2 с л студена вода и намазваме хапките, като може да се поръси с
сусам, мак, настърган кашкавал
.Предварително загрята фурна 10-12 мин при 225 С
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия