"Неостаряващо" универсално тесто

  • 28 889
  • 135
50 грама мая
Половин чаена лъжичка сол – смесва се с маята.
Добавя се 1 ч.ч. мляко, 2 с.л. захар
200 гр. Мек маргарин
Около 3.5 ч.ч. пресято брашно.
Тестото трябва да е меко.
Меси се, стои в хладилник 4 часа. После се работи с него.

Според информацията, остава трайно около 2 месеца, но аз никога не съм изчаквала срокът.
Правя с него руло с месна плънка, сиренки, кифлички с локум, с мармалад, банички и т.н.
Само пици май не съм пробвала.
Виж целия пост
# 1
Това не е ли прочутото Хрушчовско тесто ?Наистна стават много вкусни неща с него.. Simple Smile Sunglasses
Виж целия пост
# 2
Да, май е същото. Но аз го знам като неостаряващото.
Наистина е много хубаво
Виж целия пост
# 3
Може ли да споделиш как правиш това руло с месна плънка? Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Може ли да споделиш как правиш това руло с месна плънка? Simple Smile
Малко със закъснение, но ето:
Приготвям си тестото и го оставям в хладилника. Запържвам 500 гр. кайма, 2 глави нарязан лук, настъргани моркови и гъби. Задушавам всичко с подправки - чубрица, сминдух, малко домати от консерва, риган.
Разточвам тестото на тънък лист, слагам плънката и навивам. Отгоре мажа с жълтък, смесен с малко олио и стържа кашкавал. Пека в умерена фурна 30-40 минути.
Виж целия пост
# 5
Само да добавя... към сстрахотното тесто.. Слагайте само маргарин, не масло, не олио.

Млякото е 250 мл
Брашното около 560 г

Аз пък пробвах да го оставя за повече от 3 дена.. и вкисва..  хладилника.
Виж целия пост
# 6
Само да добавя... към сстрахотното тесто.. Слагайте само маргарин, не масло, не олио.

Млякото е 250 мл
Брашното около 560 г

Аз пък пробвах да го оставя за повече от 3 дена.. и вкисва..  хладилника.

Ще го пробвам и аз. Защо да не се слага масло?
Виж целия пост
# 7
А млякото прясно ли е или кисело?
Виж целия пост
# 8
Не се слага масло, защото стяга повече тестото, а то трябва да остане меко.
Млякото е прясно - може направо от хладилника, без да се стопля.
Виж целия пост
# 9
Благодаря  Grinning
Виж целия пост
# 10
Да ви се похваля - земесих тестото. По-късно ще направя плюшко (от линка на Courage) и пица  Mr. Green ПОсле ще пиша как са пиците с това тесто:)
Виж целия пост
# 11
Тестото определено е универсално и много хубаво!
И много лесно се меси!
И пицата стана вкусна, и плюшките  Heart Eyes
Виж целия пост
# 12
Някой използвал ли е меко масло вместо маргарин?
Виж целия пост
# 13
Аз Simple Smile И мас съм ползвала, вкусно.
Маргарин не употреблявам Crossing Arms
Виж целия пост
# 14
Аз Simple Smile И мас съм ползвала, вкусно.
Маргарин не употреблявам Crossing Arms

И аз съм казала "не" на маргарина  Naughty

А маята не е ли много за това количество тесто  newsm78, съответно пък, ако се замени със суха, не е ли сухата малко. В единия случай имаме 50гр жива мая, в другия - 2 ч.л.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия