Как се готви кефал?

  • 9 847
  • 5
Дайте предложение как да сготвя риба-кефал.
Виж целия пост
# 1
На скара май знам само, осоляваш предварително, натърква се и с малко черен пипер и слагаш на скарата целия, без да му режеш и главата, обръщаш по няколко пъти на страна, става чудна Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Кефалът е риба, която има специфична миризма,малко неприятна. Затова най-добре става с много лук и доматен сок на фурна. Става много хубава.Аз лично я правя така:
нарязвам кефала на парчета, нареждам го в тава, посолявам, слагам малко оцет,олио, дафинов лук,черен пипер, лук , нарязан на едро и заливам с доматен сок. Пече се около 40 -50 мин ,зависи от фурната.
Виж целия пост
# 3
Кефалът е риба, която има специфична миризма,малко неприятна. Затова най-добре става с много лук и доматен сок на фурна. Става много хубава.Аз лично я правя така:
нарязвам кефала на парчета, нареждам го в тава, посолявам, слагам малко оцет,олио, дафинов лист,черен пипер, лук , нарязан на едро и заливам с доматен сок. Пече се около 40 -50 мин ,зависи от фурната.

точно това е рецептата:)! аз слагам и бяло вино.
Виж целия пост
# 4
А аз добавям и малко горчица с виното.
Виж целия пост
# 5
За кой кефал казвате, че има специфична миризма-морския или речния? Аз днес купих кефал, но морски (гръцки бил). Този оцет в рецептата малко странен ми се вижда.... newsm78
Харесах една рецепта в сайта на бонапети-ето я, когато я направя (утре може би) ще ви кажа как е било:
Кефал плакия

2 кефала
8 глави лук
6-7 домата
1 глава чесън
1 лимон
1/2 к. ч. олио
1 дафинов лист
2 с. л. червен пипер
черен пипер
бахар
магданоз
босилек
сол

Начин на приготвяне:
1. В тиган се наливат олио и 1/2 ч. ч. вода, прибавя се нарязан наедро лук и се задушава, докато омекне. След това се подправя със сол, бахар, дафинов лист, черен и червен пипер.
2. Доматите и лимонът се нарязват на колелца. Рибата се почиства от перките и главата, нарязва се на филийки и се подрежда в глинен гювеч. Залива се със задушения лук, слагат се доматите, върху тях се подреждат резени лимон.
3. Ястието се поръсва обилно с нарязан магданоз и босилек, слагат се цели скилидки чесън с обелките, захлупва се и се пече 40-50 минути в умерено загрята фурна.

Притеснявам се от доматите (готвя без домати по принцип), но като търсих се оказва, че винаги на рибата (и по-точно на кефала) слагат домати. Дали ще е заради миризмата му? newsm78
И тия лимони-на съпругът ми му горчат и избягвам да запичам лимони върху рибата...И к'ва ще стане тя сега.... Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия