Задушени картофки в тенджера под налягане!!!

  • 8 935
  • 28
Стават невероятно вкусни!!!
Обелват се дребни картофи и в тенджерата под налягане се налива около 1 пръст олио, след като са измити и изсушени, картофите се запържват малко в олиото, след което тенджерата под налягане се затваря и се задушават около 5 мин, но не повече, като от време на време тенджерата се разклаща!Много вкусна гарнитура!Получва се следното:http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=16132&AlbumId=49201
Виж целия пост
# 1
Уха,много апетитно изглеждат.
Виж целия пост
# 2
Става ли със стари картофи или може само с пресни? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
Изглеждат вкусно и някой ден ще направя.Мъжът ми е фен на картофите и в какъвто и вариант да му ги предложа,не ги отказва.
Виж целия пост
# 4
Трябва ли да се налее някаква течност или се задушават само в мазнината?
Виж целия пост
# 5
Получва се следното:http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=16132&AlbumId=49201
Леле,колко апетитно изглеждат.Ще пробвам. Peace
Виж целия пост
# 6
Найстина са много вкусни Peace
Ние в къщи умираме за тях Grinning

Трябва ли да се налее някаква течност или се задушават само в мазнината?

Само в мазнината се задушават Wink


п.п.А,аз след като са готови им слагам 4есън Wink
Виж целия пост
# 7
Аз ги правя така:

Беля картофите (пресни, стари) и ги режа на не много ситни кубчета. После ги осолявам, малко черен пипер, масло и малко вода прибавям.
Слагам на котлона в обикновена тенджерка и задушавам. Като станат готови наръсвам с копър. Crazy Crazy
Виж целия пост
# 8
Става ли със стари картофи или може само с пресни? Rolling Eyes

Може със всякакви, стига да са по-дребни, но пък ако не са дребни ги разрязваш на две.
Виж целия пост
# 9
Трябва ли да се налее някаква течност или се задушават само в мазнината?

Само в мазнина, но гледай да не са мокри картофите, защото много ще ти приска.
Виж целия пост
# 10
Наистина стават много вкусни и хващат така мечтаната коричка, но понеже ги правя от скоро си мисля ако ги овалям и в микс от подправки дали няма да станат още по-добри!!!
Виж целия пост
# 11
И ако им добавите копър и чесън става........ Crazy
Виж целия пост
# 12
    Ето и от мен. Обелвам картофите и ги режа на дебели филийки, на дъното на тенджерата слагам малко олио и започвам да редя ред картофи, ред стар ( може и пресен) лук , чесън и разни зелени тревички - джоджен, копър, босилек и от горе пак картофки и на края сол и пак малко олио.
     А правя и още едни много вкусни картофки в тавичка - измивам кожичката на картофите и ги разделям на половина и ги редя в тавата с отрязаната страна на долу. В тавата  на дъното има олио и малко масло или маргарин. Всичко това се пече  при 200 C до златисто и е страхотна гарнитура.
      Да ви е сладко и вкусно.
Виж целия пост
# 13
     А правя и още едни много вкусни картофки в тавичка - измивам кожичката на картофите и ги разделям на половина и ги редя в тавата с отрязаната страна на долу. В тавата  на дъното има олио и малко масло или маргарин. Всичко това се пече  при 200 C до златисто и е страхотна гарнитура.


О и тези са ни любими Grinning
Разкошни са Peace
Виж целия пост
# 14
Направих ги -  СТРАХОТНИ СА  newsm10
Добавих малко масълце преди задушаването. Накрая сложих копър и чесън. Облизахме си пръстите.  smile3501
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия