СПЕШНО-сос за зелеви сърми

  • 66 607
  • 9
Имах някаква рецепта но не мога да я открия...вие как го правите newsm78
Виж целия пост
# 1
Цял живот зелевите сърми сме ги яли със следния сос:
Бульона в който са вряли сърмите се изсипва в отделен съд(ако е малко се долива малко вода) и се застройва с жълтък и кисело мляко и съвсем малко брашно. Аз съм свикнала с този сос за сърми и го обожавам.
Виж целия пост
# 2
Цял живот зелевите сърми сме ги яли със следния сос:
Бульона в който са вряли сърмите се изсипва в отделен съд(ако е малко се долива малко вода) и се застройва с жълтък и кисело мляко и съвсем малко брашно. Аз съм свикнала с този сос за сърми и го обожавам.
smile3521 със същия сос ги хапваме и ние newsm10
Виж целия пост
# 3

 Аз го правя без жълтък. Само брашно и кисело мляко. Същия сос правя и за пълнените чушки  Grinning
Виж целия пост
# 4
Цял живот зелевите сърми сме ги яли със следния сос:
Бульона в който са вряли сърмите се изсипва в отделен съд(ако е малко се долива малко вода) и се застройва с жълтък и кисело мляко и съвсем малко брашно. Аз съм свикнала с този сос за сърми и го обожавам.
smile3521 със същия сос ги хапваме и ние newsm10
Ние също! smile3521
Виж целия пост
# 5
да, с булиончето си правиш сос с брашно и яйце, но може да добавиш и маргарин или масло...
Виж целия пост
# 6
Никога не съм яла сърми със сос  Shocked
Виж целия пост
# 7

 Аз го правя без жълтък. Само брашно и кисело мляко. Същия сос правя и за пълнените чушки  Grinning
===================================================
И аз така го правя.  chef,а за сърми с  лозови листа разбивам кисело мляко с чесън.Стават много хубави. eat
Виж целия пост
# 8
Цитат
за сърми с  лозови листа разбивам кисело мляко с чесън.Стават много хубави.
И аз така+пресен копър
Виж целия пост
# 9
За зелеви сърми и пълнени чушки правя бял сос:
1-2 с.л.-брашно
щипка сол
олио/или мазнината от сърмите/
1/2-коф.кис. мляко
1- жълтък
В мазнината запържвам брашното.После отстранявам от оганя и разреждам с вода около 1ч.ч..Разбърквам добре и прибавям солта .Връщам на котлона.Бъркам непрекъснато докъто се сгъсти соса.Отделно се разбива кис.мляко и яйцето .Прибавя се към сгъстения сос и се оставя още 2-3мин.на котлона
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия