Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

БРАШНО тип 400

  • 5 432
  • 11
Пратих мъжът на магазина за брашно (за козуначени кифлички), а той ми купил някакво тип 400 на Варненската мелница. Гледам го че е много бяло, по бяло от това тип 500, но се чудя дали се използва като другото или си има някакви тънкости в приготвянето му.
Хайде кулинарки помагайте! ooooh!

Виж целия пост
# 1
Използва се като другите и е страхотно.Аз ползвам само него за всичко! Peace
Виж целия пост
# 2
Козунаците стават страхотни с това брашно Grinning Както и кифличките smile3521
Виж целия пост
# 3
Кифличките станаха много бели и пухкави. А брашното е наистина много по бяло. Вече само с него ще меся теста.

Виж целия пост
# 4
sunsvet, извинявай, че ще ползвам темата ти !

Искам да помоля ако някой знае, къде в София го има това брашно, да сподели плс, че не го намирам !
Благодаря !
Виж целия пост
# 5
Цитат на: sunsvet
Гледам го че е много бяло, по бяло от това тип 500...
Нормално да е по бяло тъй като съдържанието на трици в него е по-ниско....
Цитат на: sunsvet
...но се чудя дали се използва като другото или си има някакви тънкости в приготвянето му.
Брашното тип 400 е високобелтъчно (с високо съдържание на глутен) и затова е подходящо за ефирни сладкиши и кори за баници. Не е особено подходящо за хлебни теста например.

Все пак това е условно. Както написа sneji_ може да се използва за всичко!
Виж целия пост
# 6
Това е страхотно брашно и аз ползвам само него. Мъжа ми е работил на млади години в хлебозавод и ме посъветва само това да купувам, защото то е по-качествено и по-фино от тип 500, един вид по-висока класа е! Peace
Виж целия пост
# 7
Цитат на: marulka_s
Това е страхотно брашно и аз ползвам само него.
Наистина е страхотно, но не е препоръчително да се ползва само то, защото е силно рафинирано и като такова е вредно. Това естествено важи и за другите рафинирани продукти. Т.е. не трябва да се прекалява с тях.
Виж целия пост
# 8
Цитат на: marulka_s
Това е страхотно брашно и аз ползвам само него.
Наистина е страхотно, но не е препоръчително да се ползва само то, защото е силно рафинирано и като такова е вредно. Това естествено важи и за другите рафинирани продукти. Т.е. не трябва да се прекалява с тях.



Ами аз по принцип когато меся нещо използвам само него,но за паниране,сгъстяване супи и сосове използвам друго,но не поради това че е по-вредно,а защото е безмислено да го хабя.За вредното сега разбирам! newsm78
 
Виж целия пост
# 9
sunsvet, извинявай, че ще ползвам темата ти !

Искам да помоля ако някой знае, къде в София го има това брашно, да сподели плс, че не го намирам !
Благодаря !
Аз също съм търсила в София , но не успях да намеря.
Миналата година свекърва ми /от Варна/ ни беше на гости за Великден и донесе такова брашно за козунака  Laughing 
Виж целия пост
# 10
Ами в София го няма, аз от година живея тук във Варна и само тук съм го намирала, в София не съм го виждала изобщо.
Токущо спретнах от това брашно едни еклерчета и направо не мога да се спра де не бикалям тавата с готовите  Embarassed
Виж целия пост
# 11
Купихме го от Пикадили. Казва се "МЕЛКО" и е продукт на Мел Инвест, "Мелница Варна - ДВГ" ООД. Това е инфото от пакета. Аз определено вече ще го използвам за пити и специалитети от тесто. са готвене обикновенното...

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия