Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 7

  • 68 657
  • 728
# 630
пънче-мънче, удобна ли е? Колана твърд ли е? Мен всъщност ме притеснява това, че на височина е дребен. Почти 8 килограма, а не е много дългичък.
Много ми е удобна. Коланът е мек и понеже е двоен обхваща много добре, без да убива и винаги се получава хубава седалка.
За височината - трябва да се пробва. Преди да взема моята раничка една позната с такава ми я зае за два дни, за да я тествам (тя беше наела друга раничка за тест в това време). Виж дали някоя от библиотеките няма Алое за наем или попитай във ФБ групите за бебеносене дали някоя мама с Алое от посочените размери би се съгласила на среща, за да пробваш раничката.
Виж целия пост
# 631
И от мен един въпрос за Тулата - имам стандарт и уж може от 7 килограма. Тюленчето обаче ще е 7 кг. на 3 месеца и нещо. Не съм я пробвала, но горе-долу кога ще мога да я ползвам?
Виж целия пост
# 632
За Тула Стандарт детето трябва да е минимум 70 см, като тези размери може да дават малки отклонения ( например при деца с по-дълги крака и т.н.), но това се случва рядко. Освен това детето трябва да има добър контрол на врата си и достатъчно укрепнал гръбнак, което по принцип се случва около 5-6ти месец.
Виж целия пост
# 633
Вида на раницата и дадените килограми от производител като начало са свързани с това, че са правени тестове за издръжливост на плата и катарамите за съответните килограми, а не са определящ критерии за готовността на бебето да бъде носено. В предния пост е доста добре са обяснили кога бебето е готово.
Виж целия пост
# 634
Височината на детето е по-важна, както и разкрача.
Иначе килограмите може да имат значение при слинговите раници. Някои казват, че при слингов плат с малък грамаж натежават по-дундестите бебета.
Моят син е 71-72см, имам Тула стандарт и му е точна. Платката е на 1 пръст от сгъвката му, да не кажа, че отива май към умаляване. Но той е дебеличък, с голям разкрач.
Виж целия пост
# 635
Платката до къде трябва да стига на крачето - след сгъвката на коляното ли, по това ли се съди дали раницата е умаляла?
Виж целия пост
# 636
Детето трябва да може да си сгъва крачетата. Да не стоят само изпънати, защото ги подпира ръба на платката. Казват, че идеалното място е 1 пръст след сгъвката.
Виж целия пост
# 637
Ето снимка. От едната страна е стандартна Тула, която е по мярка. От другата е Тула тодлър, където ясно се вижда как панелът минава за сгъвката на крачето. Като допълнение има много има много набран плат под дупето и детето е видимо разчекнато и потъва в платката.

Скрит текст:
Виж целия пост
# 638
Синът ми е 64см, 4м и половина и Тула стандарт му е откровено голяма. Наложи се да го прибера с нея, защото му бях взела киличка, а раницата за каката, но накрая стана обратното. Много удобна раница е. Малкия го нося главно в Исарата, но презрамките и колана на Тулата са много по-удобни. За мен, по-твърдият колан е по-стабилен, но съм парче планинар и ми е навик.
Слинготека няма ли Алое за наем?
Виж целия пост
# 639
Алое за тест и проба дават в тяхната българска страница във Фейсбук. Питала съм консултанти от библиотеките за тези раници и ги отричат, тъй като не са сертифицирани. Според мен не са им предоставяни модели и не могат да се възползват.
Виж целия пост
# 640
Алое беше една от първите раници, която присъстваше горе-долу във всяка библиотека. С времето обаче, една по една, библиотеките започнаха да я изключват от колекциите си. Причините за това не мога да цитирам, най-малкото не съм фен на Алое и никога не съм се интересувала задълбочено от тях, но за мен самият факт , че дори по-големите библиотеки Вече не я предлагат е показателен сам по себе си.
Виж целия пост
# 641
Аз реших да поръчам Тула. Предполагам, че за сега ще е голяма, нищо че е над 7 килограма. След 10 дни прави 5 месеца, ще видим как ще е. А как се мери разкрача?
Виж целия пост
# 642
Аз реших да поръчам Тула. Предполагам, че за сега ще е голяма, нищо че е над 7 килограма. След 10 дни прави 5 месеца, ще видим как ще е. А как се мери разкрача?

Също поръчах Тула и съм много доволна. Бебка е на 6+м., 69 см. и 8 кг.
Има нужда от някой друг сантиметър, за да й е по мярка. Сега я слагам за 15 мин. дневно. Трябва да пробвате, за да видите дали ще стане на бебето. Разкрачът се мери като се сложи бебето.
Виж целия пост
# 643
Виждала съм, че пристягат седалката с връзки за обувки, за да я направят по-малка.
Ариа, защо не си поръчаш направо Тула фрии ту гроу, така ще можеш да носиш от момента, в който вземеш раницата? Аз съм много доволна от регулируемата раница, въпреки че е Исара от 2016.
Виж целия пост
# 644
Това с пристягането е за спешни случаи, не е добре редовно да се носи така. Мисля си, че позата няма да е оптимална, а и натоваряането върху раницата ще е по-особено и може да се повреди(коланът например).
При Интегра има един свободен ремък, който се слага отзад на презрамките, когато се носи с успоредни презрамки. Някои го ползват да си стегнат платката, ако на бебето му трябва малко, за да му става. Т.е. временно решение, за кратко.
Сега пробвам една Кънекта. Много ми харесва "колана". Но презрамките малко ме двоумят дали да си купя. Като са кръстосани се разместват, а като са успоредни, свързващия ремък някак ги придърпва и извива и малко ме ръбят.
Но пък не ми тежи повече, отколколкото с Ленито.
А Лени не съм го носила от отдавна, много я чаках...пък май ми мина мерака. Все слагам Тулата набързо.
Аз харесвам Стандарт повече от FTG. Писала съм, че я имах(преди месец и нещо я размених за стандарт). Не ми допада колана.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия