Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Смесено специфично разстройство на развитието - F83

  • 24 243
  • 196
# 180
Ясно, явно при Вас така се е случило. При нас също при първото посещение при нея, синът ми отказа да отговаря на каквото й да било и тя ме помоли да се върнем 2ри път и тогава нещата тръгнаха нормално. Занимава се с него час и половина (за разлика от св. Никола, обследването с психолога беше между 30 и 40 мин. и той беше доста притеснен там).

Помолих Оля за координати на добър психолог и тя даде тези: Клин. психолог - Жулиета Темникова, 0887 566 545,
ул. Леонардо да Винчи 1. Работи с новия вариант на Векслер тест (мисля, че Пешева работеше с предишната преработка на теста). Аз съм срещала по форумите името й също, както и позитивни отзиви за нея. Така че ако отидете с малката, споделете как е минало и какво е заключението. Тя също е сертифицирана по програмите за музика и пр.
Виж целия пост
# 181
Много ти благодаря Наталита. И аз за нея съм чувала добри отзиви.
А иначе при детето теста мина за по- малко и от 30 Мин.
Виж целия пост
# 182
Ами много странно, вие за какво отидохте само да Векслер ли при нея и минахте ли през Трендафилова първо, за да може тя да я насочи какво да обследва?
Виж целия пост
# 183
Минахме. Както писах детето беше превъзбудено, психоложката не можа да отчете този факт и да го предразположи и намали възбудата и, преди да започнат теста, както направи логопедката.
Виж целия пост
# 184
Ние ходихме в детско здраве и направихме среща с психолог. От Св.Никола ни казаха за там. Ами съвсем друга работа беше там срещата с психоложката. Бяхме при нея заедно с детето около половин час, после то само и едва след това след кратка почивка му направили теста . Ходили сме преди години при Румяна Милушева и там беше по същия начин. Първо малко време заедно, и след това тестове. Но за малки деца май не е векслер. А при тази веднага от вратата и тест. Виж и вие два пъти сте били.  А там и това огромно нещо като огледало в кабинета. Моето дете изпитва страх да се погледне в огледалото.
Виж целия пост
# 185
Лаурентин, здравей минахте ли на преглед при Психолога, за който ти писах и ако да какви са отзивите за нея?
Виж целия пост
# 186
Привет! Не сме ходили. Може и да не ходим. Ще видим как е като започне пак училище. Засега е добре и е излишно ходенето. Но пък четох и чух много добри отзиви за тази психоложка. И ако се налага да търсим, при нея ще е.
Виж целия пост
# 187
Здравейте момичета, не сме писали отдавна. Как са учениците , справят ли се във 2ри клас? Ние сме добре госпожатата ни е млада и разбираща, според нея детето се справя без проблем, за сега.... Но в момента е болен и учим от вкъщи. Исках да попитам и Вас , дали вашите момичета боледуват честичко и какво им давате, за подсилване на имунитета?
Виж целия пост
# 188
Привет! Много малко време е минало, но засега се справя добре в училище. Моето дете е сравнително здраво и аз не давам нищо.
Виж целия пост
# 189
Здравейте. Вярно, много малко време е минало. Лъчи реши през август, че няма да дразни госпожата и за сега май се получава. Пу-пу ще видим по-нататък. Чете вече добре, но оперативната памет и разбирането са зле. Така, че четенето е повече механично. По математика нещата са отчайващо зле. Във вторник (дано не греша в сметките) ще им е входното по мат. В помагалото има два варианта - по-лесен и по-трудно. Днес копирах и ще я поупражнявам малко, дано се справи. И дано й дадат по-лекия вариант.
И да се оплача. Вчера й записвах час за другата седмица за логопед и ми информираха, че един час става 30лв, което си е 50% увеличение. До сега 90=30лв. Отказах ресурсното, но при този ценови скок няма да мога да увелича часовете при логопед, а ми се искаше.
Виж целия пост
# 190
Успех на детето! Нашите входни минаха, още миналата седмица.
В предвид резултатите и, са решили да и спрат ресурсното. Аз обаче искам да остане още малко. Все пак  не се знае как ще продължи, а и си е одобрена. Поне по бел да остане. На нея и сложихме очила, които тя не иска да носи, но без тях не вижда добре, та затова ми се иска да продължим с ресурсното.
При нас в целия град заниманията с логопед са по около 40-45 Мин., като учебен час. На мнение са, а и аз като я гледам, че повече време е излишно даване на пари. Детето след 35 Мин се уморява, разсейва. И няма смисъл. А плащам по 20 лв  за 40 мин, ходим 2 пъти седмично. Нашата логопедка това лято процедираше по следния начин - дава кратка басня да чете сама, после да я разкаже и накрая да  напише преразказ. Така четенето и стана не само механично.
Виж целия пост
# 191
Мама Ру, а по отношение на боледуването как е тя и какво и даваш? При нас миналата седмица е идвала логопедката от училище да обследва децата, но той беше болен.  Помолих да го вземе през тази, но сега тя не била в училището, ще ми е интересно какво ще каже. Иначе госпожата за сега казва, че няма проблем с него. Той вече пише и ръкописно кратки диктовки, разбира се с грешки.
Виж целия пост
# 192
Ами боледува. В детската градина се беше позакрепила, но миналата година пак почна да боледува. И сега е болна - вирусно е, малкият и баба им също се разболяха. Преди давах Тонзилик и имаше ефект. Сега давам магнезий с витамини В - 1, 2, 6 и 12.
Какви ръкописни диктовки, нали още учат елементите на буквите?
Ние нямаме млогопед в училище, нито скрининг в детската градина или първи клас. Идват от ресурсен център. Миналата година подадох документи. Одобриха я чак март-април за тази учебна година, но сега пък аз отказах. Предпочитам да продължи в асоциацията, макар и платено. Тя си чете и пише макар и с повече грешки, но се разчита, дори почеркът й е хубав. Големият проблем е математиката. Ямнво инсултът е засегнал не само говорният център, но най-вече математическият и паметта - трудно запомня и лесно забравя, ако не се повтаря непрекъснато. Но пък започва да проявява интерес към устройството на Земята и Космоса, много се впечатлява от българската история. Хубавото  е, че там се включва и зрителната памет, която май е по-силна от слуховата.
Виж целия пост
# 193
Ами да аз му правя диктовка, лятото учихме и писахме ръкописно буквите и вече ги знае почти всички. Иначе за честото боледуване е характерно точно за деца с обучителни трудности ( смята се при тях се наблюдават засилен дисбаланс в ляво полукълбо, за разлика от децата с дисбаланс в дясно, които боледуват рядко).
Има ли ефект от витамините, които й даваш? Аз мисля да опитам с бронховаксом...
Виж целия пост
# 194
Наталия, не, не е характерно това с боледуването. В нашия клас най- добрите две деца са постоянно болни. Познавам и други отличници вечно с вируси, бронхити и пневмонии.
Мама Ри и според мен правилно си решила за ресурсното. Твоето момиче беше по- добре от моето с диктовки и говор, а ето и нея сега я махат. На диктовката на входното ниво се справи добре. Както писах исках още някое и друго занимание заради очилата, обещаха до края на октомври, но пък още не са започнали. Докато започнат тя се надявам да свикне с очилата.
За зрителната памет моята с нея е зле. Дано да е от проблема с очите. Слуховата и е по- добра. Госпожата я похвали, че много е повишила концентрацията и вниманието
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия