Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Световна вълна оплаквания от сексуален тормоз - какво мислите?

  • 48 112
  • 799
Аз мисля, че скоро на  някои места ще е подсъдно да се погледне жена в очите, ще ни задължат да гледаме само надолу. А може и някаква бурка за мъже да ни въведат Simple Smile Позитивна дискриминация Simple Smile Само как ще се разберете жените с нег.. , пардон, обитателите от континент на юг от Европа, и ев..., пардон, пардон, а-а-а-а, тия де, най-умния народ. Ще трябва някакъв график в дискриминирането да си направите, малко останахме белите работещи хетеросексуални мъже. Simple Smile Simple Smile
Не вярвам това да ви направи особено щастливи обаче.
Толкова дълъг мирен период в историята на цивилизованите държави май не е имало, което потвърждава поговорката "Много хубаво не е на хубаво" ?
Виж целия пост
# 1
Мнооого сме далече от позитивната дискриминация, толкова далече, че срещу нас да тича, няма да се сблъскаме.
Аз съм доволна, че се говори за тези ла*на, дори много съм доволна. Надявам се и у нас да се заговори една идея повече, отколкото виждам в момента.
Виж целия пост
# 2
На мен ми е малко странно - от една страна, съм консервативна и съм категорично против фамилиарното отношение от чужди хора (не ми е приятно и интересно полунепознати и хора, с които не съм близка да ми правят комплименти, а още по-малко нещо друго, особено ако човекът е с по-висшестояща позиция - гадно е). 
От друга страна, на тези актриси, дето са били масово подложени на сексуален тормоз, просто не им вярвам. Със сигурност има някои, които са реални жертви и на които им е било неприятно. Но сто на сто има и такива, които са използвали  Харви (или както там се казваше) като стъпало и без него, не биха направили кариера (т.е. каквото е ставало между тях е било по тяхно желание, независимо дали им е било приятно - това не е тормоз, а сделка)...
Сега остава и българските фолк певици да започнат да се оплакват от същото...
Четох за доктора на американските гимнастички - това е някакъв абсурд - или са идиотки, или има нещо недоизяснено в тази ситуация. Как е възможно мъж, който дори не е на особено важна позиция, да тормози в продължение на години над 100 момичета и никоя да не се оплаче??

В крайна сметка, мнението ми е, че насилниците трябва да се наказват възможно най-строго и на докторите трябва да им се сложат камери (честно, не мога да си обясня това с гимнастичките...), но от друга страна, всеки случай трябва да се разглежда поотделно - не всяка шматка, която твърди, че е жертва на тормоз, наистина е. Например, за тая от Пусикет долс се съмнявам - като прави признание, че е била проститутка, това по какъв начин я квалифицира като жертва и защо се приема така от обществото?
Виж целия пост
# 3
Споко ... ще мине и това безумие.
Виж целия пост
# 4
Ще отмине, естествено, и пак ще може да потупвате сервитьорките по задниците и да се отърквате в ученичките в рейсовете. То някои дет' се вика, за това живеят.
То даже у нас не е и тръгнало, за да отминава, тук сме си тъмни Балкани.
Виж целия пост
# 5
Световна вълна!? Сега? Кои са тия хиляди жени/случаи от целия свят, които сега са възстанали срещу насилието или някой писал нещо за някого в клюкюрските хроники, а на друг му се видяло нещо ново и световно?
Виж целия пост
# 6
По-скоро е американска вълна, но може да прерасне в световна.

И тъй като аз също като мъжете, писали до тук в темата смятам, че малко се прекалява и определението сексуален тормоз става прекалено широко, искам да попитам нещо - който е гледал българската класика "Дами канят", как преценява ситуацията: Инструкторът сексуален хищник ли е или него го превръщат в сексуален обект (като не може да казва "не", един вид е жертва)? И когато една от "ученичките" викаше "Ама моля ви се, не" и т.н. по време на рандевуто им, дали това означава, че каквото е станало между тях, е било изнасилване?
Виж целия пост
# 7
Според мен е крайно време мъжете да разберат, че жените не са просто вещи за послужване!!!  Rolling Eyes Трябва да има взаимно съгласие за някои неща.
Не знам защо така е зациклила еволюцията в това отношение...  newsm78 Никакво развитие на мъжкия главен мозък по тези въпроси.
Само за пример - в 99,9% от случаите на изнасилване и сексуално посегателство престъпният деец е от мъжки пол. Работя именно в сферата на наказателното процесуално право и до сега не съм чувала някоя жена да е посегнала сексуално на мъж...  Rolling Eyes Rolling Eyes
Виж целия пост
# 8
За тези, на които им се струва, че жертвите не са жертви или са малко жертви, каквото и да значи това, или че сами са си го докарали под някакъв предлог, препоръчвам да прочетат "Непознат в огледалото" на Сидни Шелдън. Там е добре описано своеволието на доста мъже, включително нагласата, че тази или онази им се полага само защото са на някакъв пост. Това специално за гнусната скрита страна на бляскавия уж Холивуд. И това е само една малка част от цялото.
За простосмъртните няма какво да говоря, там работата е от ясна по-ясна.

Не знам защо така е зациклила еволюцията в това отношение...  newsm78 Никакво развитие на мъжкия главен мозък по тези въпроси.

Ако започнат да им се налагат по-строги наказания и да се следи да се изпълняват, ще видиш колко бързо ще отцикли еволюцията при тях. Не е до еволюция, а до нежелание за самоконтрол и чувство за безнаказаност. И до мълчанието на жените поради непонятен срам - вместо тормозераторът да се срамува, жертвата мълчи от срам и това води до нови жертви поради чувството за недосегаемост у извършителя. И пак стигаме до уж цивилизованото общество, защото причината за описаното по-горе са именно неговите предразсъдъци и нагласи.
Виж целия пост
# 9
Когато се изравни отдаваното значение на работата вършена от мъже и жени, когато се изравни заплащането за еднакво свършена работа, когато се прекрати с критериите за външен вид при наемане на работа @не говоря за облекло и хигиена@  и т.н. когато сексуалното излъчване спре да има значение за женската кариера ... освен в броени на пръсти професии ... ами тогава жените ще спрат да се чувстват като обект, мъжете няма да могат да използват пола така лесно и ще се спре с подобни конфликти.
La Sombra не е до наказания. Понякога става въпрос за неписани правила за пътя на жената в кариерата.
Много се набляга на външен вид и за това мъжете мислят сексуалната дискриминация  за неписано правило.
Виж целия пост
# 10
Скрит текст:
Мнооого сме далече от позитивната дискриминация, толкова далече, че срещу нас да тича, няма да се сблъскаме.
Аз съм доволна, че се говори за тези ла*на, дори много съм доволна. Надявам се и у нас да се заговори една идея повече, отколкото виждам в момента.

Доста повече от "една идея" е необходимо.
Виж целия пост
# 11
И това е вярно.
Виж целия пост
# 12
Изобщо не приемам аналогията , че от тази случка ще тръгне война срещу хетеро мъжете .
Тук става въпрос за разкритията, че Холивуд е една кочина обитавана от прасета .
Прасетата са едни дебели , отблъскващи , червиви от пари имащи власт мъже,
които насилват жени, но правят филми за морал . Обявила съм "война" на американските филми и музика..
Не им искам нито ценностите , нито пропагандата ..всичко ми е бутафория и порнография идващо от там .

Виж целия пост
# 13
Изобщо не приемам аналогията , че от тази случка ще тръгне война срещу хетеро мъжете .
Тук става въпрос за разкритията, че Холивуд е една кочина обитавана от прасета .
 ...
Изобщо не приемам, че хилядите обикновени жени, с делничните им, непознати и безинтересни за клюкарите случаи, не са световен проблем, а въпросното "разкритие" е някакъв световен обрат.  Поради що!?

Та, световният проблем отдавна го има. Радвам се, че някой го е забелязал.
Виж целия пост
# 14
 Тоест, казваш, че хиляди обикновени жени, ежедневно са тормозени? И тогава, защо не се оплакват?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия