Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

От кога е задължителна детската градина?

  • 7 230
  • 35
# 30
Точно. Водят се неизвинени отсъствия и извинени, но дава отражение само върху таксата. Докато в предучилищните групи е като в училище - посещението е задължително и има лимит на неизвинените отсъствия, т.е докладват се на социалните. Тръгват екипи на обход, спират се детски, налагат се глоби.
Виж целия пост
# 31
Здравейте задължителна ли е детската градина на 5 години?
Виж целия пост
# 32
От предишните отговори не става ли ясно?
Виж целия пост
# 33
Здравейте задължителна ли е детската градина на 5 години?
ЗПУО
Чл. 8.  (1) Предучилищното образование е задължително от учебната година, която е с начало в годината на навършване на 5-годишна възраст на детето, като родителите избират една от формите по чл. 67, а държавата и общините се задължават да осигурят условия за обхват на децата в детските градини и групите за предучилищно образование.
Виж целия пост
# 34
От 15.09.2019 година всички деца родени през 2014 година подлежат на задължително предучилищно обучение, което може да се осъществява в ДГ или в клас за предучилищно обучение към някое училище.
Не, ДГ не е задължителна. Задължително е детето да посещава детско заведение, в което да получи предучилищно образование. Изборът ДГ или училище е на родителите.
Виж целия пост
# 35
ЗПУО
Чл. 67.  (1) Основните форми на педагогическо взаимодействие се осъществяват при целодневна, полудневна, почасова или в самостоятелна организация по избор на родителя при условия и по ред, определени с държавния образователен стандарт за предучилищното образование. 
 (2) Самостоятелната организация по ал. 1 се одобрява след решение на експертна комисия към регионалното управление на образованието. В комисията задължително участва представител на съответната община и на Агенцията за социално подпомагане.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия