Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кой с какво облече детето си на Хелоуин (без лоши думи, само хубави снимки)

  • 4 643
  • 15
Колко от вас креативни мами облякохте в шантави костюми децата? По това време на годината се раждат най-големите таланти Simple Smile Покажете или разкажете кой приказен герой, принц или принцеса успяхте да сътворите. #goodvibes
Виж целия пост
# 1
Записвам се да следя темата. Нямам деца, но обичам празници с маскиране. В нашия град успях да видя само три деца. Две момченца с обикновени маски на лицето и едно момиченце като вещица. За жалост не бяха много креативни родителите, а е такъв купон.
В града се прави маскен бал на 1 април,  една година бях Кралица Елизабет. Толкова е весело да се преобразиш в друг, дано повече хора се забавляват с такива празници Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Аз видях доста възрастни облечени (не знам дали са обикаляли за бонбони) но искрено ми се прииска и аз да се наконтя с нещо диво. Кралица Елизабет ще е уааааааааааууууууууу костюм
Виж целия пост
# 3
Да, доста добре се получи Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Дъщеря ми миналата година беше вампир, по-миналата - вещица, по-по-миналата - пират и сега вече искаше нещо много по-различно. Цял месец търсене и избиране на костюм и накрая си хареса един на Катнис Евърдийн от Игрите на глада. Нищо креативно нямаше, просто го взехме готов.

Малката беше с няколко костюма на феичка и пират, също готови.

Този път изцяло заобиколихме кървавата и смъртническа тематика. В училището ѝ хит са били костюмите на "То" и Жокера, имало е и деца с маски на Доналд Тръмп Grinning
Виж целия пост
# 5
Изобщо не си падам по този празник - уважавам българските традици, не чуждите такива. Обаче в детската градина всички щели да са с костюми и по спешност трябваше да спретна нещо в последните часове на предния ден. Имах ходене до Джъмбо и естествено реших от там да купя костюм. Имаше много чаровни полички тип -ту-ту с крилца на прилеп. Комбинирах с черна маска за очите и дрехи в лилаво и черно (такава беше поличката ). В крайна сметка стана много чаровно. Не претендирам за оригиналността, заложена в авторския пост, но пък като за нещо, измислено в последния момент от противник на този празник се получи добре. Малката беше много щастлива и даже продължава да си облича костюма вкъщи всеки ден и да играе на прилеп.Flowers Jack O Lantern
Виж целия пост
# 6
Е, колкото и да уважавате българските трдиции и да не харесвате чуждите, всички най-вероятно украсявате коледна елха като му дойде времето. И това е била много привнесена традиция, чужда и съвсем различна от българските, може и мрънкане да е имало, но ето, че е възприета и реално не е лоша.
Същото и с Хелоуин. Нещо лошо ли ви стана, че купихте на детето костюм и то се е забавлявало в детската градина?
Виж целия пост
# 7

Да, съгласна съм за елхата. Даже в нашето семейство дядо ми е бил против Коледа много години, но след раждането на първото внуче се е пречупил.
А относно Хелоуин, който аз продължавам да не харесвам, догодина ще се погрижа по-рано за костюм на детето, защото виждам емоцията и радостта, които изпитва то. Отношението ми към този празник едва ли ще се промени, но ще се радвам заедно с детето ми на успешно подбраните костюми във времето.
Виж целия пост
# 8
Видях във Фб снимки на маскирани деца. Видях и няколко видеа , но като изключим това, маскирани на живо не съм виждала.
 
Коледа е езически празник - знам, че през определени години не се е празнувала, но затова пък, Нова година се е празнувала като Коледа (с елха, подаръци и дядо Мраз). Ако имах дете, бих му купила костюм, за да се радва, но не бих му разрешила да тръгне от врата на врата да събира сладкиши, както правят по американските сериали. Нито пък бих отворила на непознат, който ми звъни на вратата за сладкиши. Добре, че не се е утвърдила тази традиция и добре, че входът се заключва.
Виж целия пост
# 9
Къщите където можеш да си поискаш бонбони са ясни. Или имат издълбана тиква фенер пред вратата или масирани чакат децата на вратата.
При нас най-успешно беше маскиран таткото със шапка на вещица и един гумен нос с брадавици завит надолу ... много му отиваше и не беше подминат без комлименти по повод носа от сорта Много готин нос и подобни .
Децата не обикаляха сами. Имаха си вещица с тях. Догодина ще и набавя метла щом има толкова успех.
Виж целия пост
# 10
Дъщеря ми е на 3 г., искаше да бъде котенце и ѝ взех костюм от H&M. За догодина си поръча да е Pinkie Pie от My Little Pony.
Не ме бива в ръчния труд и не се наемам да творя костюми сама, но приветствам всякакви празници и възможности да се забавляваме с детето.
Виж целия пост
# 11
Аз исках да се направя на Пениуайз, ама нещо малкият се отказа, защото пък сестра му отиде да гримира приятелки. Каката тази година беше някакъв клоун в черно.
Миналата година я правих на Шапкаря от Алиса - добре се получи.
По-миналата беше Санта Муерте.
По-по-миналата - вампир.
Виж целия пост
# 12
Моето дете, на 3,5 беше с купешки костюм на някакво чудовище, което обаче изглежда по-скоро смешно. Той всяка година си ходи с тоя костюм горкия, ама още не му е направило впечатление.
Ако бях в България не знам какво щеше да ми е отношението към празника, но не съм и го намирам за чудесна възможност да се порадват децата, а и не само, и е единствения повод през годината да се костюмираш . Аз никога не съм се маскирала и съжалявам. В доста държави има карнавали и хората ги чакат с радост тези празници, един празник повече си е плюс.
Виж целия пост
# 13

Коледа е езически празник - знам, че през определени години не се е празнувала, но затова пък, Нова година се е празнувала като Коледа (с елха, подаръци и дядо Мраз).

Ти сериозно ли го мислиш?  ooooh!
Случайно да си чувала или чела, че 25 декември е Рождество Христово?
Да, елха за първи път са украсили в Германия, но пак по повод Рождество Христово, а не е привнесен празник. Да, Бъдни вечер и Рождество не се отбелязваха преди 1989 г., не и официално. Но в моето семейство винаги е било традиция да се съберем на 24.12 на постна трапеза, да се прикади с тамян из цялата къща и да има питка с късмет.  Peace

За Хелоуин най-добре могат да разкажат тези, които са в англоезични държави. Тази година поне аз не видях някаква еуфория за празнуване при нас. В някои градини и училища може и да са правили нещо, но е значително по-слабо, отколкото преди. Дори и маскирани деца по улицата не видях тази година.
Виж целия пост
# 14
Коледа е езически празник
Ти сериозно ли го мислиш?  ooooh!

Не е въпросът дали го мисли сериозно, а доколко е информирана. Тя изглежда е добре информирана. Коледа е тотално езически празник и поради невъзможността на църквата да спре празнуването му, защото населението си следва традициите с голяма инерция, през 350 г. папа Юлиян I провъзгласил 25 Декември за официален празник, отбелязващ рождения ден на Христос. Така вместо да преследва празнуващите го, църквата придава християнски смисъл на празника и всички си стиснали ръцете.
Преди това 25-ти декември е бил рождеството на бог Митра - непобедимото слънце. На тази дата реално се празнува зимното слънцестоене. Символиката е раждането на слънцето, защото след най-дългата нощ в годината, дните започват да нарастват.
Възкресението пък по аналогични причини го пришиват към друг езически празник, на който се е празнувало възраждането на природата към нов живот, когато растенията се раззеленяват и т.н.

За Хелоуин най-добре могат да разкажат тези, които са в англоезични държави. Тази година поне аз не видях някаква еуфория за празнуване при нас. В някои градини и училища може и да са правили нещо, но е значително по-слабо, отколкото преди. Дори и маскирани деца по улицата не видях тази година.
Аз съм в англоезична държава и определено имаше еуфория. Децата в костюмите си направиха парад по улиците. В учебно време, организирано от самото училище. За украси и маскировки да не отварям дума. Лудница беше. Добре, че прибраха "украсите", че вече ми идваха в повече.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия