Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лято по време на зима!

  • 3 009
  • 17
Здравейте момичета, искам да сбъдна една моя мечта в началото на следващата година - да бъда на топло място, когато тук е тежка и студена зима 😁. Заедно с моята майка искаме да пътуваме, но за човек който е бил само из Европа е доста трудно да се спра на конкретна дестинация. Нямам ограничения относно цена на самолетните билети до конкретното място, просто не ми се иска да е в Африка или Австралия или на място където се изискват визи с голяма философия за получаване.  На кракто казано да бъде място, подходящо за две сами жени. Ще се радвам на съвети и предложения от пътешественици.

P.s: Обещавам сувенир подарък, за човекът предложил печелившата деснинация ^_^.
Виж целия пост
# 1
Аз веднага ще препоръчам темата "Справочник на актуални теми в раздел "На път в чужбина".
Добро обобщение на темите тук, чудесно структурирано и с пълно с информация. Та може да Ви хрумне нещо, четейки. Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Тайланд!
Не съм била там, но някои познати са прекарвали зимата там. Доколкото ми е известно наемът на къщите бил символичен.
Виж целия пост
# 3
Тайланд, Индонезия, Виетнам, Лаос, Малайзия... (в последната май е малко по-скъпо, но ти пишеш, че не си ограничена в средствата), изобщо Югоизточна Азия мисля, че е съвсем добре.
Виж целия пост
# 4
Само дето за Тайланд трябва виза, която ще трябва да се извади в тукашното консулство. Не че е скъпа. Просто си е загуба на време.
За Малдиви няма такива чудесии, а е суперско точно през гадните зимни месеци /аз поне съм пристрастена/
Виж целия пост
# 5
Да, и Малдивите стават. Но май само за море, не и за друг тип екскурзия - такава с обикаляне из градове.
Виж целия пост
# 6
Да, "градове" там е силно преувеличено понятие.
Но пък разходки до други острови, гмуркания и дори мързеливо лежане /като за жени/ - там е мястото.
Виж целия пост
# 7
Ако ви се занимава с визите Азия си е супер избор - Тайланд или Виетнам са доста посещавани. Тайланд май е по-подходящо за две жени, имам приятелки които са ходили сами.

Иначе ако не искате да губите време може да се замислите за Канарските острови(Испания), най-големият остров там е Тенерифе.

Предлагам и о-в Лампедуза (Италия).

И двете места са част от европейски държави, но са малко встрани от Европа (или по-точно малко на юг). Но това е вариант ако искате да не се занимавате с изкарване на визи (и ако не сте били там все още).

Друг вариант е да видиш кои екзотични острови за френски, испански, великобритански владения, за които не трябва виза. Имам приятели които бяха на почивка в Сен Барт (Сен Бартелми), което френско владение, малко е скъпичко, но пък много им хареса. Пак така, само женстка компания.
Виж целия пост
# 8
Канкун е място, което посещаваме няколко пъти и обслужването е на много високо ниво.
Красиви плажове с тюркуазено синьо море, възможност за организирани турове от хотела до исторически забележителности (Chichen Itza - едно от седемте чудеса на света); възможност за гмуркане и други изживявания по вода и разточителни вечери в различни ресторанти (ако изберете ОИ) без да напускате хотелите.

Тенерифе наистина е добра опция, както и Гран Канариа, полетите са кратки и са близо до екватора.

Има цяла тема за екзотичните почивки с много информация, ако ти се чете; както и отзивчиви хора.
Виж целия пост
# 9
Карибски острови без визи.С лесни и евтини полети от Европа директно
Виж целия пост
# 10
Благодаря виии, ще разгледам подробно предложенията!
Виж целия пост
# 11
В Тайланд ти дават визата на летището.
Никакво занимаване няма.
Виж целия пост
# 12
Има съвсем достъпни и наблизо - Израел с Божи гроб , Египет , Мароко ......................
Виж целия пост
# 13
Моето предложение за близка дестинация и безопасна за две жени е Мадейра. Малко по на север е от Тенерифе, но също е с приятна зима.
През януари температурите през деня са около 20-22 градуса, за плаж не става, но е приятно за разходки, почивки и гледане на зеленина. И не е много далече.
Виж целия пост
# 14
На слънце 20 - 22 гр е много приятно за плаж, ако не е ветровито. Такива са температурите през зимата до обяд в Тенерифе.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия