Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

OSCAR ISAAC и поколението на 30-годишните, или ерата на модерния Хамлет

  • 27 156
  • 171

Анкета

Коя роля на Оскар Айзък харесвате най-много?(Имате право на един отговор)

Опции:

# 150
Бързо уточнение- това на коените не е филм, а минисериал от 6 епизода.
Извинявам се, не съм разбрала... италианският ми куца. Simple Smile
Виж целия пост
# 151
Идея нямам как са го обявили италианците, нищо чудно и за пълнометражен филм да го пробутат в стремежа си да угодят на Нетфликс, но си е обявено отдавна, че е сериал, в имъдъбъ-то е посочен и брой епизоди плюс сюжети за всеки един от тях
https://www.imdb.com/title/tt6412452/episodes?season=1&ref_=tt_eps_sn_1
Предполагам ще покажат този с идентично заглавие, сиреч първи.
Виж целия пост
# 152
Минавам да препоръчам едно сериалче с един от титулярите ни, Бенедикт Къмбърбач.

Patrick Melrose
https://www.imdb.com/title/tt6586318/?ref_=nv_sr_2

5 епизода са.

Феноменална игра на Бенедикт и изобщо на каста в шоуто. Добре, че имаше много ирония и хаплив хумор, защото иначе щеше да е безнадеждно депресиращ сериал. Препоръчвам. Simple Smile
Виж целия пост
# 153
За това говорили ли сме? Трябва да е излязло на 29ти август. Отзиви нещо? На трейлър много добре изглежда Heart Eyes

Виж целия пост
# 154
Тази неделя в щатите и Канада започва сезон 2 на The Deuce с Джеймс Франко.
У нас по HBO в понеделник 04:00 и 21:00
Виж целия пост
# 155
От мен няколко снимки от снимачната площадка на втората част на То и един постер.Хахахахаха! Последната снимкаааа....

Виж целия пост
# 156
А от мен Раян от Торонто.

От пресконференцията - ако някой се е затъжил за пуловерче... Wink

От премиерата

И от афтърпартито - с мама Grinning
Виж целия пост
# 157
Джо, Адам е бил гост-водещ в SNL тази седмица.

Adam Driver End of Summer Monologue - SNL

Виж целия пост
# 158
Аз пък през почивните дни гледах началото на новия сезон на Греъм Нортън
Гостуват му да промотират филмите си - Раян, Брадли и Гага

Виж целия пост
# 159
Да повдигна малко темата

Life Itself

„Животът често е един от най-непредсказуемите разказвачи. Дали като ни води на пътуване, в което ни е трудно да предскажем какво следва или на такова, с предизвестен край. Животът често ни мами, подвежда, представя ни някой за герой, когато той може да е злодей. Злодей или герой? Герой или злодей? Или може би не, може би играят ролята на непредсказуеми. Може би това са героите и злодеите от нашите истории или са играчите от много по-голям филм, чиито актьори преминават през рамките на реални герои, а други остават само фон...“

Life Itself следва историите на петима герои в 5 части на филма, като всяка една е свързана с предната по определен начин. Историята на две двойки и техните деца дават основата на филма.
Може ли човек да обича така, че да обвърже света си само с един човек? Може ли светът да спре да се движи, ако единият го няма? Дали решенията, които взимаме, не се отразяват на всеки следващ след нас? Дали не предизвикваме вълна от събития, които водят до различни случки, състояния, решения? Може ли нещо, което сме видели някога, да промени живота ни и да му даде посока, съвсем различна от предначертаната? И дали наистина ние чертаем пътя си или животът сам решава в каква посока да продължи?
Изключително интересно направен, с преплитане на различни моменти, които водят до същината на нещата. История, в историята, в история и отново история, която съчетава всички истории заедно. И всичко това води до едно единствено нещо – Въпреки че животът понякога може да ни поставя на колене, ако търсим достатъчно дълго и здраво, ще намерим любовта!

Ролята на Оскар е в първата част, малка, но доста наситена от към чувства и емоции. Много нежен и силно влюбен. Невероятен е, просто съжалявам, че беше за толкова малко.
Виж целия пост
# 160
Явно аз ще си пиша за Оскар и темата изглежда безвъзвратно умря Sad

Operation Finale 

Дори не знам как да започна за този филм... Всички сме чели и слушали кой е Айхман и какъв е бил. Има прекалено много информация за него, а и филми достатъчно много. Не бих могла да ги сравнявам, поне тези, които съм гледала, защото показват различни неща от историята, въпреки че са свързани. Всеки един носи сам по себе си различни неща. „Операция „Финале“ е филм за залавянето на Айхман. От него научих, че е имал деца, преди не знаех за това. А самия филм някак опитва да му придаде и нещо като човешки образ. Едва ли не го оправдава – да, на война всеки изпълнява заповеди и е трудно да ги пренебрегнеш. Но от точно тази война и точно този човек е някак трудно да придадеш човешки ореол на ситуацията. Била съм в лагера в Дахау и докато вървях по алеите и из газовите камери си мислех какво същество е това, което е измислило всичко това? В главата ми кънтеше въпроса – защо е трябвало да бъде така, защо по дяволите е трябвало да умрат толкова много хора? Кой дава правото на един човек да си играе на Бог? И да решава кой да живее и кой да умре?
Докато гледах филма си мислех, че не мога да приема човешкия образ, който прие Айхман. Не го приемам, въпреки че Бен Кингсли го направи страхотен, просто за мен е по-лесно да приема, че имам чудовище насреща, просто защото не разбирам как един нормален човек може да подпише толкова много смъртни заповеди? Имаше сцени, в които връщаха към войната, жестове, реплики, всичко беше толкова силно, толкова ярко...
Оскар, в ролята на Питър беше страхотен – можехме да видим борбата му – от желанието му да убие Айхман, до разговорите с него, опитите му да чуе историята или така наречената истина от самия него. До последният момент, в който трябваше да изпълни дълга си, да превъзмогне себе си, в името на една по-висша кауза и да отдаде почит на любимите си хора.
Хареса ми много, не усетих как мина времето и до последно живеех с героите – на Питър, на Хана, на Рафи. До последно се притеснявах с тях, съчувствах им, живеех с техния ритъм. И въпреки че знаех как завършва реално всичко, наистина се притеснявах дали ще успеят.
Гледала съм филм, в който показват процеса на Айхман. Със залавянето му, израелците са затворили една основна глава в историята на народа си. Реално са отдали почит на загиналите и са показали, че могат да дадат справедлив процес.
П.С. На Оскар му отива много ролята на непокорен герой Simple Smile

Виж целия пост
# 161
Фея, същото усещане имах и аз, докато гледах филма. Ен Кингсли доказа за пореден път какъв превъзходен актьор е как успява да извади най доброто и от колегите край себе си
Виж целия пост
# 162
Мдааа, нещо буксува през последната година... дали само в темата, дали е по-обща тенденция, не знам.
Но лично за себе си мога да кажа, че се надявам да изляза от форумната хибернация, в която бях изпаднала за един доста дълъг период от време. Надявам се, че обстоятелствата около мен наистина се промениха до степен да мога да отделям време. (Защото през последната една година съм писала около стотина пъти само...)
А ако някой има желание да се присъедини към мен, може и да живне темата.


А, да не забравя първо да ви поздравя с честита Баба Марта!
Да сте здрави! Това е най-важното.


Като мислих тези дни, откъде да подхвана нещата, реших да проверя, преди колко време всъщност ми дойде идеята за темата, която стана начало на поредицата. Оказаха се повече от шест години...
И тогава си казах - а защо да не предложа "юбилейно осъвременяване". Т.е. като се навърши годишнина от някоя тема и да пробваме да правим преглед на развитието на кариерата на дадения актьор през тези години СЛЕД темата.

Първият "юбиляр" се оказа Джейк. Темата за Джейк Джиленхол е пусната на 24.01.2014 и е приключила на 15.03.2014 - така че все още има време да отбележим нейната пета годишнина.

Ще опитам да нахвърлям моите мисли и впечатления през следващите няколко дни - нали са почивни, та ще почивам мислейки за постиженията на Джейк през последните пет години. Sunglasses


Снощи смятах да гледам двете кралици, но в крайна сметка реших друго - и гледах "Трафикантът".
На Брадли със сигурност не му е останало време да снима друго покрай "звездата", но пък явно не е могъл да откаже на Клинт Истууд. Все пак без Клинт вероятно нямаше да я има и "звездата" в този и вид. Нямаше да го има и големият успех в този му вид. Wink

И оттук нататък мислите ми тръгнаха в друга посока...
Май никой не е имал кой знае какви очаквания и надежди именно за Брадли от това поколение. А каква стана тя - още преди да е навършил 45 и вече 7 номинации за Оскар / от тях 4 актьорски.

Ровнах малко по-надълбоко (не много... малко само) - ами в доста добра компания попада, както се оказва.

Май само Лео и Крисчън Бейл са над него...
А от поколенията назад поне на първо четене изскачат имена като Том Ханкс, Джак Никълсън и Ал Пачино.
Даже смятаният за колос Даниел Дей-Луис на тази възраст е имал само 2 за Оскар (1) и по 3 за Глобус и БАФТА (1). Да не говорим, че не е имал продуцентски и режисьорски изобщо / а вероятно и амбиции за такива не е имал.

Та, да кажа - браво на Брадли!
Пу, да му се не надяваш. Stuck Out Tongue Closed Eyes
Мисля, че мога да прогнозирам с доста голяма вероятност, че като стане на годините на Глен Клоуз ще има доста повече номинации от нейните.
А ако успее да се справи също толкова успешно със следващия си проект - биографичен филм за Ленард Бърнстейн - може и да настигне ДиКаприо.
Само дето за него със сигурност няма да има жалейки, че има толкоз номинации, пък няма златен чичко Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 163
Е може да не остане само с номинациите, ами и да вземе
Виж целия пост
# 164
За Ленард Бърнстейн може, да.
Ако не актьорска, то режисьорска. Или за сценарий...

Така де - що пък да не бие Лео. Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия