Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Веганството - да споделим опит - тема 19

  • 33 559
  • 301
# 300
Както казах, подобие на кимчи е, не претендирам за автентичност 🙂 Но ние много го харесваме.
Режа една глава китайско зеле, малко пресен лук, 2 люти чушки, джинджифил на ситно, сол, сладък и лют червен пипер. Когато имам някой останал лист нори, слагам и него нарязан с ножицата на тънки ивици. Омесвам/смачквам всичко на ръка и плътно тъпча в буркан. Вода не се слага.
Оставям да ферментира на стайна температура 24-48ч и после прибирам в хладилника. Много добре се съхранява, дори за период от няколко месеца.
Виж целия пост
# 301
Нищо нямам, казаха ни на италиански, но нищо не разбрахме. Диаметърът е около 6 см. Тавата беше иноксова, около 40/70 см. Мистерия!
И в италианската не знаят нищо. На мен ми идва наум едно мекотело само, но не съм виждала как го продават. Името му е capasanta.


Виж дали ще е туй.
Wednesday, преписах си рецептата з кимчито. Ще пробвам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия