Веганството - да споделим опит - тема 19

  • 59 430
  • 600
# 465
За съжаление има ужасно много козметика и препарати, които като състав ги водят “веган” и реално са такива, но след това ги тестват.
Някой ги тестват само, ако продават към Mainland China.
Виж целия пост
# 466
Отдавна никой не е писал в темата, та ще я побутна малко.
Тъкмо ще използвам да попитам дали някой от вас се опитва да се храни максимално wfpb, иначе казано с минимално преработена храна, от цели/пълнозърнести продукти? Както и с минимално или без добавена мазнина.

Ние се стараем да сме максимално близо до това хранене, но няма да си кривя душата - не сме на 100%. И салата със зехтин се случва да ядем, и нещо с бяло брашно да омеся, и т.н. Липсват ми идеи напоследък често. Въртим 5-7 рецепти, които са бързи и ни пасват на натоварения режим. Но са ни омръзнали.

Споделете какво хапвате - да е бързо и не само суровоядно.

Аз днес ще правя лазаня - с нормални кори и с тиквички (вместо кори), плънката ще е доматен сос с намачкан в него червен боб и босилек, редуван с кашу крем с чушки (домашен). Това е рядкост в нас, бавна ми в тази рецепта. Но днес имам свободен ден. Та реших да поглезя.
Виж целия пост
# 467
Благодаря за ъп-чето, липсва ми да споделяме идеи и опит в темата. А, точно лазаня с тиквички правих вчера Yum Много добре ми се получи, плънката е с гъби, моркови, лук, чесън, домат и зелени подправки. Но, да и на мен ми е бавно, рядко ще се прави Blush
Относно целите храни, подкрепям на 100%, преработените храни почти не влизат в менюто (купувам си веге пастет, знам, че има един куп глупости в него, но сина ми го обича, а аз не мога да приготвям). Отдавна съм спряла с всякакви веган имитации, пълна недомислица са тези продукти (щях да се изразя по-цветно, ама не може).
Та, какво днес - картофена супичка, салата домати, краставички и авокадо, грис халва. Често правя крем супа от тиквички, найсолед Joy - сладолед от замразени плодове, кьополу, чушки с доматен сос, ориз със зеленчуци, постна мусака... Старая се да има и много сурови продукти, основно като салатки, но и готвя, доколкото успявам здравословно Heart
Виж целия пост
# 468
Вчера за закуска ядохме овесени палачинки, обяд баница с готови кори с плънка тофу и варени картофи, вечеря суши.

Днес още го мисля. Имам много тиквички от градината и не знам какво да ги правя вече. Раздавам и пак не смогвам.
Виж целия пост
# 469
Тиквичките - на рататуй Simple Smile
Готвите ли с кокосово масло? Моето не е обезмирисено и се въздържам да го включа в солени ястия, а знам, че е доста полезно.
Виж целия пост
# 470
Био кокосовото без аромат става такова с претопяване. При готвене ароматът почти изчезва, експериментирайте и намерете вашите рецепти. С картофи, с различни зърнени, в супи се получава чудесно допълване на вкусовете. Аз ползвам без аромат само за суровите сирена, иначе не ни харесва.
Виж целия пост
# 471
Да, за съжаление при готвене ароматът изчезва. Също доста и от "мазното" изчезва.
Виж целия пост
# 472
Плакат из протестите:
Виж целия пост
# 473
здравейте, извинявайте, че връхлитам така в темата, но не видях в началната страница да има инфо.

счупи ми се смотания блендер. искам да инвестирам в нов. какво ми трябва - да правя сурови бонбони от сушени плодове (сушени плодове и ядки са предизвикателство за машините, знаете) и да правя хумус. от стария блендер пасаторът е оцелял

та въпросите:
- има ли смисъл да инвестирам във Витамикс?
- кой Витамикс е по-бюджетен (като за марката), но работещ вариант с оглед на горните? Няма да правя количества сурови бонбони и торти, но все пак мога да разчитам на него.
- има ли добра алтернатива на Витамикс като марка, отново с оглед на горните?

Благодаря за отговорите
Виж целия пост
# 474
здравейте, извинявайте, че връхлитам така в темата, но не видях в началната страница да има инфо.

счупи ми се смотания блендер. искам да инвестирам в нов. какво ми трябва - да правя сурови бонбони от сушени плодове (сушени плодове и ядки са предизвикателство за машините, знаете) и да правя хумус. от стария блендер пасаторът е оцелял

та въпросите:
- има ли смисъл да инвестирам във Витамикс?
- кой Витамикс е по-бюджетен (като за марката), но работещ вариант с оглед на горните? Няма да правя количества сурови бонбони и торти, но все пак мога да разчитам на него.
- има ли добра алтернатива на Витамикс като марка, отново с оглед на горните?

Благодаря за отговорите
Не съм ползвала Витамикс, ползвам QuickMaster. Доволна съм. По интернет може да се поръча с отстъпка, 469 лева. Веско Станков, който води кулинарното училище при д-р Емилова, и е веган, го ползва при демонстрациите на рецептите си. Хареса ми и си го поръчах.
Виж целия пост
# 475
Аз съм ползвала Витамикс.Моя беше 1200 лв от Фрешмаркет.Много качествен блендер,НО не си заслужава инвестицията,ако ще го ползваш така,както описваш.Витамикс а е много сериозна машина.В твоя случай бих взела Нутрибулет.
Виж целия пост
# 476
Твърдо "за" Витамикс. На практика правя всичко с него-вкл. "режа" на ситно зеленчуци за салата-броколи, карфиол, моркови и т.н. Към него има дебела книга с всевъзможни рецепти. Може също да разгледате сайта на марката. И там има интересни идеи за какво може да го ползвате.
Виж целия пост
# 477
Чопър не би ли се справил?
Виж целия пост
# 478

Ако е само за резане/кълцане - със сигурност да.
Виж целия пост
# 479
Благодаря ви за отговорите.
Не ми се дават пари за Витамикс. Като си представя как ще мия на ръка, 100% няма да го ползвам често. От време на време за бонбони и блатове за торти. Предпочитам да си накълцам храната, вместо да мия тази кана, ножове и т.н.
QuickMaster също изглежда зверовита машина. Как се справя със суровите десерти? Има предвид сушени плодове плюс ядки.
Нутрибулет не е ли само за смутита (пивки пюрета у нас не се тачат, пък им се губят фитонутриентите)? Много афиф ми изглежда и не съм сигурна, че би се справил за това, за което ми е необходим.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия