Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Родители в заетост

  • 65 095
  • 490
# 480
Здравейте,
Искам да поитам за детегледачката здравната книжка къде в ХЕИ се подпечатва?(за София)
Виж целия пост
# 481
Здравейте,
Искам да поитам за детегледачката здравната книжка къде в ХЕИ се подпечатва?(за София)
на кръстовището на Сливница и Опълченска
Виж целия пост
# 482
Здравейте, бихте ли ми казали към момента на кандидатстване родителят трябва ли да се е върнал на работа или е възможно това да стане след например няколко месеца?
Виж целия пост
# 483
Мисля, че не трябва да се е върнал на работа. След подписването на договора вече може да започнете работа, а ако сте безработна до 4м.трябва да започнете.
Виж целия пост
# 484
Здравейте, вече подписах е договора с детегледачката, но от фирмата уж нямаше проблем, а сега казват че са кандидатства ли по тая програма 60/40 и май няма да мога да започна веднага! На някой случвало ли се е?
Виж целия пост
# 485
А имате ли представа колко може да се отлага тръгването на работа, тоест след подписването на договора с бавачката какъв е срокът за връщане? Благодаря!
Виж целия пост
# 486
Вижте на сайта на програмата, долу в линковете има Приложение 1, в което е обяснено подробно. Вярно, че информацията за тази програма е доста добре замаскирана, но при по-упорито търсене се намира. Simple Smile

https://www.az.government.bg/pages/roditeli-v-zaetost/

Конкретно на Вашия въпрос, mikela111 :
"По проекта е допустимо всички родители, които не са заети или не са самонаети  да бъдат включени в дейности по трудово посредничество за срок до 4 месеца, след което трябва да бъдат насочени и включени в заетост. В случай, че и двамата родители са безработни и двамата задължително се включват в дейности по трудово посредничество и им се осигурява заетост. За детето/децата се осигурява грижа за времето, в което родителят/ите са включени в дейности по трудово посредничество.
В случай че след изтичането на 4-месечният срок, родителят/ите не са включени в заетост, грижата за детето/децата се прекратява.
В случай че след изтичането на 4-месечният срок, родителят/ите са включени в заетост, грижата за детето/децата продължава в срок до 14 месеца"

Това, което аз не намирам обяснено е, ако детето бъде прието в ясла/детска градина от кога се прекратява договора с детегледача, предполагам от момента на ефективното постъпване в градината през септември, а не сега когато мине класирането и се записват децата. Ако някой има вече опит с това, моля да обясни! Благодаря Simple Smile "
Виж целия пост
# 487
Mikela111, аз също бях все още в майчинство, когато кандидатствах и докато минахме през всичките етапи, майчинството ми свърши Simple Smile  Цялата процедура отнема месеци, така че аз бих Ви посъветвала да кандидатствате сега. Докато Ви одобрят ще мине време, след това също има разни процедури вкл. изследвания за здравна книжка на детегледача и т.н. Отделно мен ме питаха от кога искам да започне договора на детегледача т.е. вие също можете да си удължите малко времето. Дори и да стане много бързо (което аз не вярвам да се случи), пак имате 4 месеца аванс...А ако идеята Ви е да не губите  обезщетението за майчинство за сметка на заплатата на детегледача, най-добре питайте в бюрото по труда за колко време ще ви придвижат документите и тогава пресметнете.
Виж целия пост
# 488
Мами,в голяма чуденка съм.Подала съм документи за ясла,но все още не са ни приели,в настоящото положение нямаше класиране.Колебая се дали да си търся някоя жена и да кандидатстваме по проекта.Но това значи ли,че трябва да си отегля заявлението за ясла,защото знам ли може да ни приемат на следващо класиране с 19т.Но пък ако го отегля може и да не намеря подходящ човек.
Виж целия пост
# 489
Бих искала да попитам вече одобрените родители по програмата колко често са проверявани и как точно протичат проверките? Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 490
Ние сме на договор от миналия Юни и до този момент са ни проверявали веднъж. Доколкото си спомням беше началото на Септември. Звъннали са долу на домофона, качили са се горе и са разписвали някакви бланки - това е при нас.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия