Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да се забранят ли смартфоните за децата от 1 до 4 клас за времето, през което са в училище?

  • 31 903
  • 421
# 15
За връзка с децата трябва само телефон, не смартфон.
Някой може ли да даде друга причина, освен тази, че и другите деца имат, за да се купи на детето смартфон във възраст от 7до 10 години?
Виж целия пост
# 16
Това не е уравниловка. Униформите по-скоро са. Това е начин да се предпази здравето на децата.
Напротив. Основният аргумент на авторката защо не може тя да забрани телефон на детето си е "че всички имат и то ще гледа и ще се дразни". Т.е. за да не се дразни никой трябва всички да са еднакви - с еднакви дрехи, еднакви обувки, еднакви раници.... Така в соца всички вземаха еднакви заплати. Точно това е уравовиловка - всички да са максимално еднакви. Така в детската градина учителките искаха вместо всеки родител да си купи моливчета и пастели, да събираме пари, за да се купят на всички еднакви, за да не се дразнели. Което пък мен много ме дразни.
Виж целия пост
# 17
Никой не те кара да купуваш смартфон. Това, че другите имат, за мен не е причина.
Виж целия пост
# 18
Някой може ли да даде друга причина, освен тази, че и другите деца имат, за да се купи на детето смартфон във възраст от 7до 10 години?
В интерес на истината нямам никаква идея какво имат и какво нямат другите деца...

Моето има смартфон по следните причини:

- Безплатни разговори с вайбър, говори основно така.

- По-голямата част от контролните остават в учителите, на децата ги дават само за няколко минути. Затова ги снимат, с разрешение на учителя. Няма как да ги препишат за толкова кратко време, за да видят пропуските си и да ги наваксат след това.

- Ако им е дадена някаква задача за вкъщи на дъската винаги при преписване се допускат грешки и се губи време. Не виждам защо да не се използват днешните възможности на техниката и в този случай.

- По рисуване имат право да слушат музика на слушалки докато рисуват, избира си всеки път различни неща от интернет

П.П. Не го ползва по време на час, освен по Рисуване и не играе никакви игри, никога не е била фен.
Виж целия пост
# 19
Смартфонът също може да се ползва само като телефон - махат се всички игри и готово Wink
Виж целия пост
# 20
      Още преди да имам дете, бях прочела една статия в сериозно издание, относно вредата от мобилните телефони за децата. Вярно, много отдавна беше.

Моето дете има телефон, но не го носи на училище. Има, защото мислех, че ще се справи с изкушението да не виси час по час, но така и не успя.Затова телефонът е конфискуван и се ползва само през лятото, когато пътуваме- да се обажда на бабите.

Това е мое решение и детето знае, че засега няма да отстъпя. Картинката, която виждам в и около училище, както и около училищата покрай които минавам ежедневно не ми харесва никак. Не ми харесва и това, че често децата не умеят да се забавляват по друг начин, освен с телефон.В класа ни пък имаше случай на виртуален тормоз сред момичетата, иначе лице в лица уж проблеми нямат, но по телефон, нали по-лесно тормозът беше налице.

Специално в нашия случай се оказа, че липсата на телефон го мобилизира да е по-оправен в особени ситуации, дори в критични. Детето самО оценява ситуацията и намира решение. Лично мнение е, че непрестанната комуникация с децата малко им отслабва инстинктите.

Относно забраните- в училище, в първи клас бяха забранени. След това - забранени за ползване в час. Познайте колко деца спазват тази забрана. Има дори случаи, в които / не в нашия клас/ учителите събират телефоните, децата си крият втори.

През лятото детето ми ходи на спортен лагер, с прибиране у дома. Непрестанно в инструктажите, както и ежедневно при изпращане на децата, ръководителите на лагера напомнят, че телефоните са забранени.Не нежелани, забранени.Познайте колко родители спазват. При положение, че имат телефонните номера на ръководителите, при положение, че те самите търсят контакт с родител, за какво му е на едно дете телефон в гората , в гребната база, в конната база? Ама ей така, от любов към нарушаване на забраните , в което много умело учим и децата.

Бих посъветвала авторката щом е против телефона, да не дава и толкова.
Много важно кой какво имал.
Виж целия пост
# 21
Много училища си се справят с телефоните. До миналата година сутрин се събираха в една кутия, раздаваха се на обяд за малко и следобяд пак се събираха. Имаше случаи от баби да звънят в час...та чак до гледане на порно в междучасието. Ми събираха ги и толкоз. Решиха си проблема с "ама другите носят" и т.н.
От тази година в 5 клас и нагоре не им ги събират, но в час са забранени, а в междучасие няма време и ако закъснеят, счупят и т.н. си има забележки, наказания и процедури. Те вече и посвикнаха и не прекаляват.
Най-големите от 8 клас нагоре...Simple Smile та те живеят, спят, къпят се с телефоните в ръка...какво да говорим повече...
Между другото има часове, в които търсят неща на телефона, смятат и т.н., има уроци и учители, които правят по-раздвижени неща и аз подкрепям...
Виж целия пост
# 22
Аз съм убеден противник на всякакви забрани и ограничения. От самото начало се държа с детето си като с равно на мен. Обяснявам ,гласувам му доверие и се радвам на  разумен наследник ,който не само умее да се контролира но и носи отговорност .За мен като родител това е основното. Да научиш детето да носи отговорност за действията си. Също така много държа да е самостоятелно.
Не споделям мнението ,че  на децата родителя (учителя) трябва да им виси над главата с ''написа ли си домашното'' и ''оправи ли си чантата''. Това е направо обидно !
Отнася се до всичко технологии, лакомства ,пари...
Според моите наблюдения ограниченията пораждат комплекси.
Съгласна съм с мнението ,че няма възрастова граница която отделя детето от възрастен. Способността за преценка и самоконтрол не е функция на възрастта. Тези качества се възпитават постепенно и целенасочено .

Виж целия пост
# 23
Не се сърди човече,
това със снимките започва поне в 5-ти клас. Интернета е по-скъп от разговорите, а wi-fi e закодиран, поне в нашето училище.
Да не говорим, че ние не сме имали фотоапарати и сме си записвали домашните.
Това за музиката в ушите пък съвсем издиша. Не мога да си представя, че в присъствието на учител, ученик може да седи със слушалки!
Виж целия пост
# 24
Не се сърди човече,
това със снимките започва поне в 5-ти клас. Интернета е по-скъп от разговорите, а wi-fi e закодиран, поне в нашето училище.
Това за музиката в ушите пък съвсем издиша. Не мога да си представя, че в присъствието на учител, ученик може да седи със слушалки!
Това със снимките започва от първото контролно.
При нас интернетът е позволен.
За музиката при рисуване - написаното не е оправдание, казвам просто как е при нас, не че трябва да си го представяш Simple Smile

Да не говорим, че ние не сме имали фотоапарати и сме си записвали домашните.
Безспорно. А преди години  дори листове не е имало. Всяко нещо с времето си Simple Smile
Виж целия пост
# 25
Да се забранят по принцип- не. А и това каква връзка има с училището? Ако се прекалява много с телефона по принцип, работа на родителите е да се постави ограничение.
Училището може и трябва да забрани ползването им в час и нищо повече.
На моите деца не съм налагала такива забрани, т. к. ги намирам за безсмислени.
Виж целия пост
# 26
Не съм записала заглавието може би правилно. Имам в пред вид да се забранят в училище.
Виж целия пост
# 27
Забранени са в часовете.
В някои училища (основни) ги събират на входа и раздават после. В други не. Сложна организация е. "Мой си е" отговарят по-големите.
При нас в начален курс се събираха в кутия от обувки  Twisted Evil Редовно някой не си го е вземал. Класният се отказа на третия ден. Но определено имаше ефект и ги научи на дисциплина. Но с порастването играта на децата загрубява. По родителски срещи учителите като ни се оплачат за телефоните, им казваме да им ги събират. Да не се нервят и те. Но не го правят. Не им е и работа. Влизат за по 40 мин.
След 5-ти клас ръчкат из гугъл по време на контролни.
Не можеш да наложиш на родителите да не дават телефон за връзка с децата им.
Виж целия пост
# 28
Не съм записала заглавието може би правилно. Имам в пред вид да се забранят в училище.
При нас в час са си забранени. Класната до четвърти клас ни казваше, че не ползват, но тя си беше на място и не им даваше да й се качват на главата.
В междучасието пък не пречат. А то в голямото закусват и ритат навън, в валкото докато отидат до тоалетната и се нагласят-то свършило.😊
Виж целия пост
# 29
В началното училище, където учат моите деца, телефоните са забранени. За 8 години и с двама ученици в същото училище, никога не съм видяла деца с телефон в ръка в училищния двор.
В средното образование, по информация от интернет и познати с по-големи деца, не се допускат ученици с телефони в класната стая, имат индивидуални  шкафчета. Ако се чуе сигнал от телефон в час се конфискува за седмица, ако се повтари - за месец.
Децата ползват настолни компютри и iPads за работа в клас.
Децата носят униформи.


И пак има булинг и размяна на голи снимки в Снапчат......Става дума за училище в чужбина.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия